31.6 C
Trbovlje
sreda, 28. julija 2021
ZON.siAktualnoZa prehod meje potrebni posebni testi, v Trbovljah že vsi termini polni

Za prehod meje potrebni posebni testi, v Trbovljah že vsi termini polni

Testi proizvajalca Majbert, ki jih uporablja večina zdravstvenih domov v množičnih testiranjih, niso na seznamu hitrih testov, ki so pogoj za prečkanje meje s Hrvaško. Nekateri potniki že poročajo, da so jim na mejnem prehodu zavrnili vstop. 

V Trbovljah in Zagorju so zato včeraj in danes testirali s testi drugih proizvajalcev, tistih, ki so na seznamu za prehajanje državnih meja. Posebej svetujejo naj občani pri testiranju opozorijo, da potrdilo potrebujejo za prehod državne meje.

Opravljanje testov tako ta teden še ostaja brezplačno, kako bo v prihodnjih tednih, naj bi se zdravstveni domovi odločili na podlagi tega, ali bodo morali na trgu za teste odšteti več kot do sedaj, ali bo cena primerljiva Mjabertovim testom.

V ZD Zagorje danes testirajo med 11.30 in 14. uro – predhodno se ni potrebno prijaviti, v Trbovljah pa so vsi termini za testiranje danes polni in tako testiranje ni več mogoče.

Kako je v Hrastniku še preverjamo in bomo sporočilo takoj, ko prejmemo vse informacije. Prav tako bomo poročali, kako bo s testiranji prihodnji teden.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Priložnost za delo v Dewesoftu. Te zanima?

Trboveljsko podjetje Dewesoft ves čas išče nove sodelavce. V 20 letih kar so na trgu večajo svoje prostore, število zaposlenih in seveda tudi dobiček. Poleg...