17 C
Trbovlje
sobota, 1. aprila 2023
ZON.siAktualnoZa pomoč pri ogrevanju zaprosilo 100 Trboveljčanov

Za pomoč pri ogrevanju zaprosilo 100 Trboveljčanov

Glede na nov pravilnik, ki določa še večjo finančno pomoč pri ogrevanju kot jo je prejšnji, se lahko za subvencijo prijavijo Trboveljčani, ki se ogrevajo na daljinski sistem trboveljske komunale. Merilo za pridobitev pomoči pri plačilu stroškov daljinskega ogrevanja je mesečni neto dohodek, prejet v mesecu pred oddajo vloge.

Komisija je za mesec november prejela 100 vlog. Od tega so jih 9 zavrnili, razlog pa so bile nepopolne vloge ali pa te niso ustrezale pravilniku. Občina Trbovlje je v proračunu za pomoč pri ogrevanju za mesec november namenila skoraj 3.900 evrov.

Sprememba pravilnika pomoč namesto 2 meseca, kot je bilo prejšnje leto, sedaj omogoča 3 mesece in povečuje se tudi najvišji znesek. Posamezno gospodinjstvo lahko v ogrevalni sezoni prejme skupno največ 300 evrov. V novembru so občani lahko prvič oddali vloge – te so veljale za mesec oktober. Mnogi so počakali in vloge oddali za mesec november, ko je bilo zunaj hladneje in ogrevanja več.

Vlagatelji so oziroma bodo obvestila prejeli v teh dneh.

Pomoč pri ogrevanju – a ne za vse občane, le za tiste, ki se ogrevajo iz »občinske kotlovnice«

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Zakaj ste v Trbovljah prekuhavali vodo? Bo ob naslednjem dežju enako?

Ukrep prekuhavanja pitne vode na območju javnega vodovoda Trbovlje je bil včeraj popoldne preklican, saj so na komunali prejeli rezultate vzorčenja vode, ki so...
X