-- OGLAŠEVANJE --

Z ukradenim vozilom, brez izpita, za povrh pa še pijan in zadet pobegnil policistom, nato pa trčil v objekt

-- OGLAŠEVANJE --

Minuli vikend so policisti na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Trbovlje

V petek nesrečo pri delu v podjetju na območju Trbovelj, kjer se je oseba lažje poškodovala pri opravljanju servisnih del na grelni napravi. Policisti bodo po zbranih obvestilih o vseh ugotovitvah obvestili pristojno državno tožilstvo.

Prijavo uporabe ponarejenega negotovinskega plačilnega sredstva, kjer je neznani storilec z nakupom preko spleta oškodoval prijaviteljico za nekaj deset evrov. Policisti bodo po zbranih obvestilih o vseh ugotovitvah obvestili pristojno državno tožilstvo.

V nočnem času so policisti obravnavali prometno nesrečo, in sicer kot kaznivo dejanje nevarne vožnje, saj voznik ukradenega osebnega avtomobila s potniki v vozilu ni ustavljal na zvočne in svetlobne znake policije, pri tem pa zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal iz ceste in trčil v objekt na območju Marnega. Voznik je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Preizkus alkoholiziranosti je pri njem pokazal 0.13 mg/l, prav tako je hitri test pokazal, da je vozil tudi pod vplivom mamil. Vozilo je bilo odtujeno na območju Šentjurja. Opravljen je bil ogled kraja kaznivega dejanja, zbrana obvestila, zoper voznika pa bo podana kazenska ovadba.

V soboto so obravnavali prijavo vsiljivega beračenja, na območju ene izmed trgovin v Trbovljah. Državljanki Romunije je bil izdan plačilni nalog.

Prijavo kurjena odpadkov na območju Bevškega. Zbrana obvestila zoper kršitelja sledi predlog drugemu prekrškovnemu organu.

Ustavili so voznico osebnega vozila, preizkus alkoholiziranosti pa je pokazal 0,64 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Odvzeto ji je bilo vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. Zoper voznico bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

V nedeljo kršitev javnega reda in miru na javnem kraju. Na kraju zbrana obvestila in izdan plačilni nalog kršiteljema zaradi kršenja Zakona o varstvu javnega reda in miru.

PP Hrastnik

Prijavo najdenega mobilnega telefona znamke LG črne barve, ki ga je lastnik pozabil med taksi prevozom.

V soboto je bila dvema občanoma zasežena zelena rjava posušena rastlina, za katero se sumi, da je prepovedana droga konopljam, ki je bila poslana v analizo. Po pridobitvi rezultatov sledi ustrezen ukrep.

V nedeljo so prejeli obvestilo, da je oseba padla iz drevesa in si poškodovala nogo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je občan na travniku padel s kros motorjem in se pri tem huje telesno poškodoval. Njegovo življenje ni ogroženo. Policisti o dogodku še zbirajo obvestila.

PP Zagorje ob Savi

V petek so zagorski policisti obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo in udeležbo divjadi na Vidrgi. Udeležencu so izdali obvestilo o odstopu od ogleda.

Prometna nesreča z materialno škodo se je zgodila pri Spodnjih Izlakah. Policisti so opravili ogled ter kršitelju zaradi kršitve 45. člena Zakona o pravilih v cestnem prometu izdali plačilni nalog.

V soboto se je pripetila prometna nesreča z materialno škodo na parkirišču v Kisovcu. Policisti so opravili ogled, ter kršitelju zaradi kršitve 42. člena Zakona o pravilih v cestnem prometu izdali plačilni nalog.

Še eno prometno nesrečo, tokrat s telesnimi poškodbami so obravnavali na Trojanah, kjer sta trčila osebni avtomobil in kolesar. Policisti so opravili ogled, ter bodo po vseh zbranih obvestilih izvedli ustrezen ukrep.

V nedeljo sta sledili še dve prometni nesreči z materialno škodo zaradi povoženja kamenja na glavni cesti II. reda št. 108 (Litija – Zagorje). Policisti so v obeh primerih udeležencema izdali obvestilo o odstopu od ogleda.

PP Litija

V petek so obravnavali prijavo suma kaznivega dejanja velike tatvine, ki je bila storjena v naselju v okolici Litije. Iz stanovanjske hiše je bilo odtujeno več kosov zlatnine in denar. Policisti o tem še zbirajo obvestila, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Policisti so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru pred trgovskim centrom v Litiji. Kršiteljici je bil izdan plačilni nalog.

V nedeljo so bili policisti obveščeni o več kršitvah javnega reda in miru v naselju Litija in kršitve cestno prometnih predpisov, kjer zoper kršitelja vodijo postopek o prekršku.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

ANKETA: Kaj bi vi prebrali najprej?

Zanima nas, kakšne vsebine so vam najbolj všeč. Kaj je tisto, kar bi prebrali najprej.
-- OGLAŠEVANJE --