19.8 C
Trbovlje
petek, 23. julija 2021
ZON.siAktualnoZ novimi računalniki do boljše pismenosti in večje vključenosti VDC uporabnikov

Z novimi računalniki do boljše pismenosti in večje vključenosti VDC uporabnikov

»Z novimi računalniki bomo poskrbeli, da bodo naši uporabniki lahko izboljšali računalniško znanje ter ostali vsestransko aktivni,« z navdušenjem pripoveduje Špela Režun, direktorica zasavskega VDC Zagorje po prejemu novih računalnikov, ki so jih prejeli kot donacijo podjetja Dewesoft.

“V manj kot tednu dni od naše prošnje so bili računalniki že pri nas. In to novi računalniki!” je hvaležno komentirala donacijo treh novih računalnikov. Računalnike je v imenu Dewesofta dostavil Klemen Butja, medtem ko je Dewesoftov dobavitelj, podjetje RHS, dodalo miške in podloge.

Do boljše računalniške pismenosti

»Računalnike potrebujemo, da bomo izboljšali računalniško pismenost naših uporabnikov pa tudi njihovo vključenost v različne dejavnosti, saj smo organizacijsko, zaradi varnosti, še vedno ločeni po mehurčkih,« pojasnjuje direktorica zasavskega VDC Zagorej.

Tako bodo v prihodnje lažje izvajali aktivnosti na daljavo, kot so joga, slikarske delavnice, opismenjevanje, branje, ples, telovadba, potopisna predavanja, lažje bo delovala tudi skupina za opolnomočenje.

V zasavski VDC je dnevno vključeno 148 uporabnikov v enotah v Zagorju in Litiji, stalno pa v njihovih enotah bivanja Ribnik 1 in 2 ter Podvelnarji biva 27 stanovalcev.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Nastavite budilke! Že jutri prvi zasavski nastop!

Čez nekaj minut se uradno pričnejo Olimpijske igre 2020, ki jih bomo lahko spremljali tudi na nacionalni televiziji. Prvi Zasavec, ki bo nastopil na...