15.9 C
Trbovlje
sobota, 24. julija 2021
ZON.siAktualnoZ novim letom tudi nova spletna stran občine

Z novim letom tudi nova spletna stran občine

Trboveljčani so dobili novo spletno stran, ki je sedaj za uporabnika preglednejša, ponosno pravijo na Občini Trbovlje, kjer so želeli posodobiti izgled in iskanje vsebin uporabnikom olajšati.

Spletna stran Občine Trbovlje več kot 10 let ni bila deležna korenite prenove izgleda, zato je z leti postala zastarela in za obiskovalce zelo neprijetna. Zaradi zastarelosti spletna stran tudi ni dosegala svojega namena v takšnem obsegu, kot verjamemo, da ga bo prenovljena spletna stran, zaključijo na občini.

Nova spletna stran tako obiskovalce pozdravi s fotografijami našega mesta, hkrati pa jim v uvodni vrstici nudi hiter dostop do vseh pomembnih informacij. Prav tako pa je nova stran skladna z vsemi zakonskimi zahtevami – vsebuje katalog informacij javnega značaja, splošne pogoje uporabe, informacije o avtorskih pravicah, pravilnik o piškotkih, vsebino vezano na varstvo osebnih podatkov, skladnost obračunavanja taks z zakonom o upravnih taksah, oddajo vlog skladno z določili elektronskega poslovanja … Pomembna novost je tudi ta, da je spletna stran skladna z Zakonom o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij, torej je njeno delovanje prilagojeno za uporabnike z različnimi oblikami oviranosti.

E-obveščanje občanov in oddaja elektronskih vlog 24 ur na dan

Omogočeno je e-obveščanje občanov, ki se lahko prijavijo na novice, ki jih bodo prejeli preko elektronske pošte in s katerimi bodo vedno na tekočem glede dogajanja v občini. Omogočeno je oddajanje vlog preko spleta, tudi izven uradnih ur. Odslej lahko 24 ur na dan in 7 dni v tednu odprete elektronski obrazec, izpolnite vlogo, jo podpišete s kvalificiranim digitalnim potrdilom, po potrebi plačate takso in vlogo elektronsko oddate.

Kakšen znesek so v Trbovljah odšteli za prenovo spletne strani, nam na Občini niso odgovorili.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Nastavite budilke! Že jutri prvi zasavski nastop!

Čez nekaj minut se uradno pričnejo Olimpijske igre 2020, ki jih bomo lahko spremljali tudi na nacionalni televiziji. Prvi Zasavec, ki bo nastopil na...