-- OGLAŠEVANJE --

Z adrenalinskim parkom bi pritegnili turiste

-- OGLAŠEVANJE --

…so prepričani trboveljski osnovnošolci, ki so idejo o adrenaliskem parku občini letos predlagali že drugič.

V prostorih trboveljske občine so se vloge danes obrnile in odločevalci so postali otroci. Tema zasedanja otroškega parlamenta je bila 'Trbovlje danes', dogodek pa je potekal v organizaciji DPM Trbovlje in Občine Trbovlje.

Razpravo so osnovnošolci OŠ Trbovlje, PE Alojza Hohkrauta, OŠ Tončke Čeč in OŠ Ivana Cankarja pričeli z novostmi v Trbovljah – ureditev ceste, igrišče ob Rudarju, prenova urgentnega bloka.

Kolesarske steze, več športnih aktivnosti in prireditev

V prihodnje si želijo kolesarske steze, izposoje koles, več športnih aktivnosti, več prireditev namenjenih mladim in še je padlo nekaj predlogov. Zelo so zadovoljni z izvirom pitne vode v mestnem parku, ter si želijo še več teh izvirov pitne vode po raznih športnih igriščih. Predlagali so tudi adrenalinski park, ker imamo, po njihovem dobre pogoje, prav to pa so predlagali tudi že v lanskem letu.

Parlamentarci so izrazili skrb glede prihodnosti Trbovelj, ker so se zaprle tri večje tovarne, ljudje so izgubili službe in marsikdo ne vidi izhoda. Županja jih je spodbudila, da je potrebno na stvari gledati iz pozitivne strani, da se sami čim bolj aktivirajo in ne čakajo, da se bodo spremembezgodile same od sebe.

Sekretarka DPM Trbovlje, Lavra Izgoršek je po zasedanju povedala, da so otroci na splošno s krajem, v katerem živijo zadovoljni.

Mladinski parlamentarci izpostavili objekt Mehanike in rudniške površine

Takoj za otroškimi parlamentarci so zasedanje začeli mladi. Na mizo so mladi 'vrgli' objekt Mehanike, varnost kolesarjev v cestnem prometu v občini Trbovlje, razmišljali so o površinah RTH in kaj vse bi lahko ustvarili na njih. Dotaknili so se problematike smeti in urejanja okolice v pregled pa so vzeli tudi prostorski načrt občine.

Foto: DPM Trbovlje, Občina Trbovlje

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

FOTOGALERIJA: Gasilci so se sami “lotili” evropskih projektov, s katerimi posodabljajo svoje prostore in opremo

Kar sami so pripravili projekt, se javili na razpis za evropska sredstva in z njimi postavili sončno elektrarno na streho ter prenovili prostore. Gasilski...
-- OGLAŠEVANJE --