-- OGLAŠEVANJE --

Vstop v veseli december z novoletnimi lučmi letos povsod malce drugače

-- OGLAŠEVANJE --

Čisto prve so že prižgali v Litiji, kjer bodo novoletne lučke zasvetile postopno. Drugi po vrsti bodo z jutrišnjim slavnostnim prižigom v Radečah. Prav v vseh občinah pa so prižige in čas novoletnih osvetlitev skrajšali, v zasledovanju varčevanja z energijo. In še to – v vsakem kraju so za prižig izbrali drug dan, kar pomeni, da bodo ljubitelji novoletnih lahko prisotnih prav na vseh. 

Prvič v Litiji postopni prižig vsako adventno nedeljo

Letos bo prvič prostor pred cerkvijo Sv. Nikolaja v Litiji krasil veliki adventni venček. Svečke se bodo na njem prižigale postopoma, vsako nedeljo ob 17. uri. Prvo so Litijani že prižgali minulo nedeljo, ob tem pa so osvetlili še Valvazorjev trg. Konec tega vikenda sledi prižig 2. svečke in novoletna okrasitev na mostu. Teden kasneje bodo prižgali še luči na nadvozu in na zadnjo adventno nedeljo še luči na novoletnih drevesih na Dobravi, Ljubljanski ni Zasavski cesti. Poleg postopnega prižiganja so v Litiji letos tudi zmanjšali obseg novoletnih luči.

Jutri bo zasvetila velika radeška smreka, v petek pa vrata odpira Pravljična vasica v Trbovljah

V Radečah pričnejo jutri, ko bodo najprej napolnili stojnice na ploščadi. Ob 17.30 pa bodo v parku pred občinsko stavbo prižgali luči na veliki smreki, ki bo krasila Radeče cel zadnji mesec leta.

Pravljična vasica v vsej svoji čarobnosti bo pripravljena že ta petek, 2. decembra, ko bodo v Trbovljah ob 17. uri prižgali luči v mestnem parku. Kot so obiskovalci že vajeni, bodo v vasici pravljice za en mesec dobile svoj dom. Želje se bodo uresničevale na prav posebnem mostu, prostor za sanje pa bo tik pod zvezdno kupolo.

Luči bodo v Zagorju zasvetile z Miklavžem, v Hrastniku pa bodo prižig razdelili na dve lokaciji

Prvi dobri mož Miklavž bo luči prinesel v Zagorje v ponedeljek, 5. decembra, ko se bo natanko ob 18. uri popeljal po Cesti zmage vse do zagorske mestne ploščadi. Do cilja ga bodo pospremili artisti, hudički in zvesti angeli, ki bodo korakali po taktu Pihalnega orkestra Svea. Veseli december v Zagorju bo naznanil župan, ki bo prižgal decembrsko razsvetljavo.

In še zadnji, ki bodo ob koncu leta osvetlili mesto, so prvo dejanje veselega decembra razdelili na dva dela – tako, da bodo 6. decembra na Dolu pripravili Miklavževanje ob 17. uri in takrat tudi prižgali luči. Na ploščadi pri spomeniku bodo postavili bazar z izdelki učencev osnovne šole. Dan kasneje bodo luči zasvetile še v Hrastniku, prav tako ob 17. uri, kjer bodo pripravili bazar z izdelki učencev in tako kot na Dolu program dopolnili še z delavnicami, nastopom steklarskih godbenikov in učencev glasbene šole.

Kaj so ob zaključku leta našim bralcem povedali župani?

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Napihal čez 1 mg/l in kar na licu mesta ostal brez izpita

Policisti so minuli vikend na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še: PP Hrastnik V petek je bila občanu zasežena zelena rjava posušena rastlina (sum konoplja)...
-- OGLAŠEVANJE --