-0 C
Trbovlje
četrtek, 9. decembra 2021
ZON.siAktualnoVsi zasavski komandirji dobili "odpoved", zdaj čakajo na nov postopek

Vsi zasavski komandirji dobili “odpoved”, zdaj čakajo na nov postopek

Še ena izmed neverjetnic trenutne oblasti, ki v času boja proti covidu drastično spreminja organizacijo policije. Z novim zakonom, ki je stopil v veljavo 13. novembra, je med drugim tudi vsem komandirjem oziroma načelnikom policijskih postaj prenehal položaj. 

Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o organiziranosti in delu v policiji določa “da policistom, ki so na dan uveljavitve tega zakona na položaju vodje organizacijske enote prve ravni generalne policijske uprave, direktorja policijske uprave in načelnika policijske postaje, z dnem uveljavitve tega zakona (to je bil 13. 11. 2021) preneha položaj, vendar pa z delom na položaju nadaljujejo do začasne premestitve policistov na te položaje po opravljenem posebnem izbirnem postopku iz 49.a člena zakona.” Novi komandirji bodo izbrani, kot piše v zakonu, po “posebnem izbirnem postopku”. Le tega pa po predpisal – kdo drug kot minister, v tem primeru Aleš Hojs na predlog generalnega direktorja policije.

V službi za odnose z javnostmi Policije pojasnjujejo, da zaenkrat dotični sicer ostajajo še naprej na svojih delovnih mestih. Predlog, ki ga pripravi direktor, potrdi pa minister, pa je trenutno “v fazi izdelave in bo pravočasno predložen ministru.”

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Zasavski premog bo na prestižni podelitvi Grammyev

Zasavski ustvarjalki Marjeti Hribar je uspel velik preboj v Ameriko! Izdelki blagovne znamke Koulmi izpod njenih rok, katerih osnovna surovina je premog, bodo namreč...
X