9.8 C
Trbovlje
nedelja, 19. septembra 2021
ZON.si1+1=2Zunanji športni objekti povečini na voljo obiskovalcem

Zunanji športni objekti povečini na voljo obiskovalcem

Korona čas je zaustavil marsikatero dejavnost, zaprl številna vrata. V Zavodu za šport Zagorje, Zavodu za mladino in šport Trbovlje in KCR Hrastnik pa se ne dajo. Le upočasnili ali pa prestavili so nekatere dejavnosti.

Ne sedijo križem rok, odgovorijo v vseh treh zavodih, ostajajo aktivni kar se tiče vzdrževalnih del, sanacij, urejanje okolice …in priprave novih projektov.

Evropark odprt za obiskovalce, le igrala ne

 “Ker imamo v upravljanju tudi objekte, ki so tudi v tem času izjemno dobro obiskani (ŠRO Evropark), morda celo bolj kot prej in glede na trenutna vzdrževalna dela na različnih objektih (Evropark, Proletarec, Športna dvorana) in prijav na razpise, ki so trenutno aktualni, zaenkrat do zaključka le-teh v večini deluje celotna ekipa (6 zaposlenih), s tem da delavci v večini koristijo tudi kak dan letnega dopusta. Delamo v izmenah in med seboj praktično nimamo stika. Ko bodo večja vzdrževalna dela zaključena, pa se bomo organizirali glede na nove ukrepe,“ nam je povedala Samantha Tina Lovše, direktorica Zavoda za šport Zagorje ob Savi.

Mestni stadion Zagorje in Športna dvorana Zagorje sta trenutno zaprta, športno rekreacijsko območje Evropark pa je z izjemo zaprtih igral za otroke odprto za vse obiskovalce.

Letos bodo občani zaradi aktualnih razmer prikrajšani predvsem za priljubljeno zagorsko drsališče Ledenka, ki je bilo v zadnjih letih zelo dobro obiskano ter tradicionalni Prednovoletni koncert v Športni dvorani Zagorje in pa tudi precej manjših dogodkov, ki so jih imeli v načrtu. Aktivni pa so tudi v MC Zos – njihov najbolj aktualen projekt najdete TUKAJ.

Tudi v v ZMŠ Trbovlje izvajajo nekatera vzdrževalna dela na objektih. Mladinski center še naprej izvaja projekte, ki jih z določenimi prilagoditvami lahko, kavarna in hostel pa ostajata zaprta.

Tina Moljk, direktorica ZMŠT: “Skupaj s partnerji iz Mladinskega centra Šentjur nadaljujemo izvajanje usposabljanj za mlade brezposelne v okviru projekta MOST. Usposabljanja smo prilagodili tako, da lahko udeleženci sodelujejo preko platforme Zoom in tudi v teh časih pridobivajo nova znanja, nove kompetence in izkušnje, ki jim bodo pomagale na poti do zaposlitve. Na tako prilagojen način ohranjajo pomemben stik z vrstniki, ki so se znašli v podobni življenjski situaciji.” Projekt se bo nadaljeval tudi v letu 2021, zato vabijo vse mlade, ki bi jih zanimalo sodelovanje na projektu, da kontaktirajo ZMŠT na naslov irena.ivnik@zmst.si

Še vedno izvajajo učno pomoč

V okviru mladinskega centra poteka učna pomoč za dijake in srednješolce, s pomočjo spletnih konferenc. Projekti, ki se zaradi pandemije ne izvajajo so prestavljeni ali podaljšani. To so projekti v okviru programa ERASMUS+ in ESC, kjer se bodo aktivnosti pričele, ko bodo razmere dovoljevale. Pošiljajoči prostovoljski projekti potekajo nemoteno, saj so v tujini kar trije prostovoljci, ki opravljajo prostovoljsko delo v okviru programa ESC.
V času epidemije v Sloveniji so se povezali vsi trije MC-ji v Zasavju in vzpostavili virtualni zasavski mladinski center na platformi Discord, kjer vsakodnevno potekajo različne dejavnosti.

V ZMŠT imajo dvanajst zaposlenih, dodatno sta dve osebi zaposleni za določen čas na projektu MOST ter trije preko javnih del. Nekaj zaposlenih je trenutno na čakanju, nekaj pa jih dela izmenično po posameznih dnevih. Prireditve in dejavnosti, ki jih zaradi ukrepov ni mogoče organizirati, žal letos odpadejo.

V KRC Hrastnik skrbijo za šport in kulturo Hrastničanov. Trenutno je zaposlenih 20 oseb, kar lahko, delajo od doma.

Zunanja športna igrišča so odprta in na voljo občanom. Kar se tiče notranjih športnih aktivnosti so trenutno aktivne le rokometašice RKŽ Zagorje, ki imajo treninge v športni dvorani Dolanka, saj v njihovi domači dvorani potekajo vzdrževalna dela.

Pomagajo tudi ostalim organizacijam (humanitarne organizacije pri selitvi opreme in pohištva, pomoč pri manjših popravilih pri sorodnih zavodih). Poleg remonta bazena in vzdrževalnih del urejajo arhiv. V muzeju čistijo in urejajo obstoječe muzejske zbirke hkrati pa pregledujejo, popisujejo in urejajo staro dokumentarno gradivo.

Lokalne dobrote ne etržnici

Še vedno je aktiven projekt, ki je zaživel v času prvega vala: etržnica. Ta omogoča lokalnim pridelovalcem spletno prodajo in občanom, da to naročijo, dobijo dostavljeno in brezstično plačajo. Snujejo ukrepom prilagojen kulturni in športni program, ki bi ga lahko izvajali v primeru podaljšanja trenutnih ukrepov. Sicer pa se pripravljajo tudi na združitev z Mladinskim centrom Hrastnik.

Kot nam je še zaupal direktor KRC-a Miha Mirt, pripravljajo projekt razstav na prostem (trenutno razstava Foto kluba na pročelju Delavskega doma) in urejajo pohodniško pot Srečno z dodatnimi tablami.

Seveda si vsi, v tem trenutku, želijo, da bi se življenje čim prej vrnilo na stari tir in s tem tudi športne ter vse ostale dejavnosti.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Toliko povpraševanja, da bodo v Zasavju cepili še v soboto in nedeljo

Iz zasavskih cepilnih centrov na pragu tega konca tedna sporočajo, da odpirajo tudi sobotne termine za namen cepljenja, v Zagorju pa bodo cepili celo...