6.8 C
Trbovlje
sobota, 8. maja 2021
ZON.siAktualnoVsem odprta vrata Steklarne Hrastnik

Vsem odprta vrata Steklarne Hrastnik

Skoraj 600 Zasavcev gre vsak dan na delo v hrastniško steklarno. Od tega več kot 400 hrastničanom Steklarna nudi delovno mesto, zato je njena vloga v Zasavju še kako pomembna.

Dan odprtih vrat so v tem tednu pripravili v Steklarni Hrastnik, za vse vedoželjne obiskovalce, ki ne vedo, kako poteka delo v takšnem obratu. Udeleženci so si v okviru Tedna vseživljenjskega učenja lahko ogledali enote Vitrum, Opal ter enoto Special. Skozi čarobni svet stekla, kot so ga poimenovali v Steklarni,  so obiskovalce popeljali v torek, 13. maja.

Pomembnost sodelovanja z lokalno skupnostjoandrej bozic
Kot je za naš portal pojasnil generalni direktor Andrej Božič je ‘Povezava z lokalno skupnostjo za steklarno zelo pomembna in predstavlja eno od naših temeljnih strateških usmeritev, ki se odraža  v podpiranju različnih lokalnih projektov.’ Hrastniški steklarji so v preteklem letu podprli več deset različnih društev, zvez in organizacij v lokalnem okolju ter preko 100 projektov v širši zasavski skupnosti. 
Steklarna Hrastnik ima tudi lastno gasilsko društvo, skrbi in podpira pa tudi godbo Steklarne Hrastnik ter mažoretke.

Dnevi odprtih vrat tokrat niso bili ne prvič ne zadnjič, saj jih v Steklarni pripravijo najmanj dvakrat letno. ‘Redno organiziramo tudi dnevne odprtih  vrat za otroke, oglede Steklarne Hrastnik pa omogočamo tudi zaključenim skupinam. V letu 2013 je tako Steklarno Hrastnik obiskalo preko 1.500 obiskovalcev’ je še dodal Božič.

SORODNI ČLANKI:

FOTO: Promenada Steklarske godbe

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Zaprta zasavska zaradi plazu, podrto drevje, ogroženi stanovanjski objekti

Zaradi močnega deževja so danes gasilci intervenirali v vseh zasavskih občinah, in še vedno na terenu odstranjujejo posledice. Trenutno je zaradi zemeljskega plazu zaprta...