-- OGLAŠEVANJE --

Vrtičkarji: Nekateri bodo vrtove morali umakniti, drugi slediti novim pravilom

-- OGLAŠEVANJE --

Občina Hrastnik je končala s pripravo dokumentacijo, ki je osnova za pridobivanje gradbenega dovoljenja, za katerega pa bo za namen gradnje Doma starejših občanov na Leši poskrbela država. Ker se bo omenjeno območje korenito spremenilo, se določena pravila nanašajo tudi na vrtičkarje na tem področju. Med več kot 50 vrtičkov bo svoje vrtove pospravilo okoli 10-15, ostali pa se prilagoditi postavljenim pravilom.

Po besedah arhitekta Andreja Černigoja iz Genius loci, Inštituta za arhitekturo in urbanizem, so v OPPN Center varstva starejših občanov – jug predvideli, da se obstoječe vrtičke v celoti odstrani, na mestu, kjer so sedaj razdrobljene obdelovalne površine pa se bo uredilo območje zelenih površin s sprehajalnimi potmi.

Marko Funkl

S tem niso vseh vrtičkarjev kar pregnali, kar potrjuje tudi navedba, da se “del območja lahko nameni organiziranem vrtičkarstvu, je pa v ta namen potrebno izvesti parcelacijo in določiti dostopne poti, kot tudi urediti parkirišče in objekt s skupnimi sanitarijami in vodo (servisni objekt vrtičkov) na območju Urbanega parka-UP1.”

V dokument so dopisali, da bo za izvajanje dejavnosti vrtičkarstva dovoljeno postaviti bodisi lope za orodje, ki pa bodo morale biti lesene in dimenzij 2 x 2 x 2,5 m bodisi tipske zaboje za orodje (2 x 1,5 x 0.5 m).

Župan Občine Hrastnik Marko Funkl je na to temo dejal: “Na območju, kjer se bo gradilo, bomo vrtičkarje, ki se bodo morali izseliti, o tem pravočasno obvestili, medtem, ko se tistim vrtičkarjem, ki niso na območju bodoče novogradnje, seveda ne bo potrebno umikati, bodo pa morali vzeti v zakup povečano prašenje in hrup.”

Gre za več kot petdeset vrtičkarjev na celotnem območju planote Leša nad Hrastnikom, takih, ki se bodo morali od svojih vrtov s pripadajočimi objekti, večinoma lopami, posloviti, pa je med 10 in 15.

Nekaj tolerance Funkl sicer obljublja, a zaključi, da bo potem, ko bo Dom starejših občanov na Leši imel neko zaključeno in estetsko podobo potrebno zlasti pri novopostavljenih manjših objektih ob vrtičkih poskrbeti za čim bolj enoten izgled. “Po sami izgradnji objekta se bodo zaradi urejanja okolice morali izseliti še trije oziroma štirje vrtičkarji,” sklene hrastniški župan.

 

 

SORODNI ČLANKI:

Sredi septembra bo jasno – Dom na Leši v realizacijo ali (spet) figa v žepu

 

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Plamen športnih iger je zagorel v Hrastniku

Plazma športne igre mladih so največja športno-družabna prireditev za otroke in mladostnike v Evropi in ponuja priložnost, da se otroci in mladostniki v varnem...
-- OGLAŠEVANJE --