2.8 C
Trbovlje
nedelja, 25. februarja 2024
ZON.siAktualnoSredi septembra bo jasno - Dom na Leši v realizacijo ali (spet)...

Sredi septembra bo jasno – Dom na Leši v realizacijo ali (spet) figa v žepu

“Večposteljnih sob v domovih starejših ne bo več. Do leta 2021 naj bi imeli vsi urejene sobe v eno in dvoposteljne. Hrastniškemu domu tako bijejo zadnje ure.” Takole smo maja 2018 po pogovoru s takratnim hrastniškim županom Miranom Jeričem in direktorjem Doma Dragom Kopušarjem zapisali na našem portalu. 

Leto 2021 je tukaj in ne le gradnja – niti cesta do Leše še ni pripravljena. Sedanji župan Hrastnika Marko Funkl je prepričan, da se bo cesta na Lešo pričela graditi še v tem mesecu – »tako so obljubili,« poroča po pogovorih z rudniško upravo in državnimi odločevalci (Več TUKAJ).

In čeprav je bilo vrženega že kup denarja – pred enim in pred dvema desetletjema – za takšne in drugačne projekte ter načrte (več TUKAJ) …med drugim tudi za projekt morebitne obnove dosedanjega doma, a se je leta 2015 izkazalo, da to ne bo mogoče. Hrastnik potrebuje nov dom.

Dom starejših Hrastnik bo do konca tega meseca dobil kredit, da bodo pripravili vso projektno dokumentacijo, ki jo za izgradnjo novega doma na Leši potrebujejo. Ali so obljube ministrov in poslancev kaj veljale, ali so bile s figo v žepu pa bo jasno 15. septembra, je prepričan Funkl. Takrat se namreč sprejema rebalans proračuna, v katerem bo jasno, ali so vanj vključili dom na Leši ali ne.

Hrastnik bo predpogoja za gradnjo – torej cesto in projekt pripravil. Na septembrski seji naj bi, po besedah župana, potrdili tudi prostorski načrt, ki bo podlaga za pridobivanje gradbenega dovoljenja. Ta pa bo v domeni države. »Zaenkrat gre vse po planu« še zaključi Funkl, ki upa, da bo tako tudi čez mesec dni.

Že desetletje se izmika gradnja doma na Leši

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

V spletni goljufiji oškodovana za več 1000 evrov

V minulem tednu so policisti na območju Zasavja, poleg rednih nalog, obravnavali še: PP Hrastnik Prijavo kaznivega dejanja v ponedeljek. Neznani storilec je poškodoval vetrobransko steklo...