-- OGLAŠEVANJE --

Vrata sicer ne bodo zaklenjena, a pouka ne bo …

-- OGLAŠEVANJE --

Stavka bo, so se odločili v zasavskih osnovnih šolah in vrtcih. Pouk bo zato v sredo, 14. februarja odpadel, bo pa poskrbljeno za otroke, ki sicer ne bi imeli varstva.

Stavko že napovedali (skoraj) v vseh zasavskih šolah

Stavko so napovedali na vseh treh trboveljskih osnovnih šolah, na OŠ Tončke ČečIvana Cankarja in na OŠ Trbovlje, kjer so sporočili: “V kolikor za otroka nujno potrebujete varstvo, ga bomo organizirali in bo potekalo po ustaljenem urniku. Prav tako bo po potrebi organiziran avtobusni prevoz. Za prehrano bo poskrbljeno.”

Prav tako so stavko naznanili tudi na OŠ Narodnega heroja Rajka v Hrastniku.

Zaposleni v slovenskih osnovnih šolah bomo 14. februarja letos sodelovali v splošni stavki vzgoje in izobraževanja, da bi izrazili nestrinjanje z neustreznim odnosom Vlade RS do področja vzgoje in izobraževanja ter nesprejemljivo nizkim vrednotenjem dela izobraževalk in izobraževalcev.

Vanja Manfreda

V Zagorju so za stavko že odločeni na vseh šolah, le na OŠ dr. Slavka Gruma bodo o tem, ali bodo sodelovali v stavki, odločili v petek, nam je povedala ravnateljica Vanja Manfreda. Sindikalni zaupnik namreč še ne ve, ali bodo stavkali vsi ali ne. V primeru stavke bo za učence organizirano varstvo.

Varstvo organizirano na matični šoli

Ravnateljica OŠ Ivana Skvarče Alenka Aščič je povedala, da bo kljub stavki poskrbljeno za varstvo učencev od 1. do 9. razreda. Učenci iz podružnične šole Čemšenik in Podkum pa bodo v varstvo morali na matično šolo, podružnice bodo namreč zaprte.

Nataša Grošelj

Stavko so napovedali tudi v OŠ Ivana Kavčiča na Izlakah in na OŠ Toneta Okrogarja. Po besedah ravnateljice Nataše Grošelj pa še ni odločeno, ali bo varstvo v času stavke le na matični šoli ali tudi na podružničnih šolah Kisovec in Šentlambert. Bodo pa starši o tem pravočasno obveščeni, dodaja Grošljeva.

Kako pa v vrtcih?

Za stavko so se odločili tudi zaposleni v vseh treh zasavskih vrtcih.

Gordana Vranešič

“Delavci so se pridružili stavki, varstvo bo organizirano, v ponedeljek pa bo odločeno, ali bo odprta le centralna enota. Če bo otrok več, bodo odprte tiste enote, v kateri bo več otrok. Starši bodo v ponedeljek pravočasno obveščeni, kam lahko pripeljejo otroke,” je zatrdila ravnateljica Vrtca Trbovlje Gordana Vranešič.

V Vrtcu Hrastnik bo zaradi stavke delovala dežurna enota vrtca, starši pa so bili o tem že obveščeni, nam je povedala ravnateljica Maja Petan“Predvidevam, da stavka bo. Če bomo v ponedeljek prejeli informacije od staršev in bo velik upad otrok, ki bodo na dan stavke v vrtcu, bomo morda zaprli katero od enot,” pravi ravnateljica Vrtca Zagorje Darja Rakovič.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Po desetletju bivanja v nekdanji tovarni skoraj prepolovljen vpis

Letos je točno 10 let, kar so se najmlajši Zagorjani preselili v preurejene prostore nekdanje tovarne Lisca.  Pred vselitvijo so bili oddelki vrtca razseljeni po...
-- OGLAŠEVANJE --