-- OGLAŠEVANJE --

VOZNIKI: Od doma prej in po obvozu

Vsem, ki se vozite po štajerski avtocesti, priporočamo, da se v naslednjih dneh na pot odpravite vsaj 1 uro prej.

-- OGLAŠEVANJE --

Zaradi tovornega vozila, ki je danes zjutraj zagorelo v predoru Jasovnik, bo namreč več dni, predvidoma vsaj do nedelje, zaprta štajerska avtocesta med priključkoma Vransko in Trojane proti Ljubljani.

Obvoz je urejen po vzporedni regionalni cesti od avtocestnega priključka Vransko do priključka Trojane, pravijo na Darsu. Obvozi za osebna vozila so mogoči tudi po cesti Celje-Laško-Zidani Most ali Šempeter-Prebold-Trbovlje ter naprej proti Litiji ali Moravčam.

predor Jasovnik, foto: DARS
predor Jasovnik, foto: DARS

Kaj se je zgodilo?

V predoru Jasovnik na štajerski avtocesti je danes zjutraj, v smeri Ljubljane, prišlo do požara tovornega vozila, ki je prevažalo pšenico. Nesreča se je zgodila 100 metrov pred koncem predora. Zaradi požara je predor zelo poškodovan.

Nesreča se je zgodila ob 5.19 uri, ob 5.40 uri je bil požar pogašen. Hitremu ukrepanju gasilcev gre zahvala, da se požar ni razširil na priklopnik tovornjaka, na katerem je bila naložena pšenica.

Nemudoma je DARS d.d. zaprl desno cev predora Jasovnik in sprožil požarni alarm.
Določena dela na terenu se že izvajajo. Odstranjeno je bilo poškodovano tovorno vozilo, očistilo se je vozišče.

Zaradi požara je prišlo do večjih poškodb voziščne konstrukcije, poškodb betonskih robnikov, uničenja litega asfalta, zalivk na stikih med betonskimi ploščami, do poškodb in delnega odpadanja notranje betonske obloge, uničenja luči , kabelske povezave, kabelske police, uničenja table za označevanje smeri pobega, uničenja video kamere, uničenja sevalnega kabla in linijskega javljanja požara.

Morda jutri odprt prehitevalni pas

Po prvih ocenah komisije na Darsu predvidevajo, da bi lahko jutri tekom dneva odprli prehitevalni pas avtoceste v smeri Ljubljane, vendar morajo biti za osnovno prometno varnost nujno izvedena naslednja dela: kvalitetno je potrebno očistiti vse ostanke in posledice požara, zagotoviti delovanje cestne razsvetljave v predoru ter zagotoviti delovanje video nadzora. Dela že potekajo in bodo potekala neprekinjeno do odprtja prehitevalnega pasu.

Danes na avtocesti iz Ljubljane proti Zasavju posebne gneče ni bilo, je pa bistveno povečan promet preko Hrastnika in Marnega.
Danes na avtocesti iz Ljubljane proti Zasavju posebne gneče ni bilo, je pa bistveno povečan promet preko Hrastnika in Marnega.

Za končno zagotovitev varnosti v predoru je potrebno izvesti sanacijo voziščne konstrukcije in sanacijo betonske obloge ter zagotoviti delovanje linijskega javljanja požara, delovanje sevalnega kabla, sanacijo kabelske napeljave, delovanje celotne cestne razsvetljave in vseh sistemov za varno obratovanje predora. Pred dokončnim odprtjem ceste za promet bo komisija preverila ali je zagotovljena prometna varnost skozi predor.

Obvoz je po vzporedni regionalni cesti od priključka Vransko do priključka Trojane. DARS d.d. bo v sanacijo vložil vse napore in predor čim hitreje saniral, da bo spet varen za odvijanje prometa, so še sporočili.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Po desetletju bivanja v nekdanji tovarni skoraj prepolovljen vpis

Letos je točno 10 let, kar so se najmlajši Zagorjani preselili v preurejene prostore nekdanje tovarne Lisca.  Pred vselitvijo so bili oddelki vrtca razseljeni po...
-- OGLAŠEVANJE --