-- OGLAŠEVANJE --

Vozniki bentijo nad gnečo in preozko cesto

Cesta med Hrastnikom in Zidanim Mostom je po prenovi na nekaterih odsekih ožja, a na Direkciji RS za infrastrukturo zagotavljajo, da je varna.

-- OGLAŠEVANJE --

Obnova ceste med Hrastnikom in Zidanim Mostom je trajala več kot tri mesece, zapora se je zavlekla, a vozniki tudi zdaj, ko je cesta ponovno odprta, niso zadovoljni. Prej en semafor so zdaj na relaciji do Zidanega Mostu zamenjali trije, kar znatno poveča čas potovanja na tej razdalji, povedo vozniki.

Pavle Hevka, DRSI.

Pavle Hevka iz Direkcije RS za infrastrukturo nam pojasni, da so trenutno na cesti nameščeni še gradbiščni semaforji, ki jih bodo odstranili takoj, ko bodo dobili elektro priključek za običajne semaforje, ti pa bodo delovali prometno odvisno. “To pomeni, da če ne bo prometa z nasprotne smeri, bodo imeli vozniki zeleni val in čakalna doba ne bo več takšna, kakršna je zdaj,” razlaga Hevka.

Pešec v Savo res ne bo padel, lahko pa ga povozi avto

Težave voznikom povzroča tudi cesta, ki je na nekaterih odsekih zaradi namestitve varovalne ograje in hodnika za pešce ožja, kot je bila pred prenovo. “Cesta je urejena na takšen način izključno zaradi prometne varnosti, betonska ograja pa zagotavlja maksimalno varovanje pred padcem v globino,” pravi Hevka.

 

Cestišče v podvozu pod železniško postajo v Hrastniku še dodatno zoži hodnik za pešce. “Po informacijah lokalne skupnosti, da je tu kar nekaj pešcev, je bilo seveda potrebno urediti tudi hodnik za pešce in njihovo varnost zdaj zagotavljamo tako s hodnikom za pešce kot varovalno ograjo,” še doda Hevka.

 

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

-- OGLAŠEVANJE --