-- OGLAŠEVANJE --

Voda je pitna … no, vsaj do prvega dežja!

Tisti, ki se oskrbujejo iz vodnega sistema Jepihovec vode ne prekuhavajo več. Vsaj za nekaj časa ne. Trajne rešitve namreč še ni na obzorju.

-- OGLAŠEVANJE --

Potrebno bo sanirati obsežno območje plazišč pod Turjem, med Čreto in Jepihovcem, hkrati s tem pa tudi zajetji, ki se nahajata na brežini pod plazom, nam je pojasnil Ernest Gričar iz KSP Hrastnik in še dodal, da je za zajetji trenutno projektna dokumentacija že v pripravi.

Neurje je lani avgusta in septembra povzročilo cel kup težav.

Izvemo še, da se preostala zajetja nahajajo v desni brežini pod Kopitnikom in so v večji meri zasuta pod skalnim podorom, sanacija le teh je v teku, trdijo na komunali.

Velik del Hrastnika bo imel težave še kar nekaj časa

Težave so stalne od avgustovskega neurja, ki je sprožil nekaj plazov in prinesel hudourniške vode v dolino. Območje ni urejeno, zato, kot kaže, bodo številna gospodinjstva na območju Gor, Kopitnika, Marnega, Uničnega, Turja, Krištandola, Spodnjega Marnega, del Krištandolske ceste, Brdce, Čreta in Zgornji del Črdenca ob vsakih večjih padavinah brez pitne vode.

“Trenutno so praktično vsa zajetja na območju Jepihovca zelo občutljiva na padavine, ki povzročajo skalitev in negativno vplivajo na kvaliteto pitne vode. Ko tudi z dezinfekcijskimi sredstvi ne moremo več zagotavljati zdravstveno ustrezne vodo oskrbe, smo primorani uvesti ukrep prekuhavanja” na vprašanje, ali bodo težave ob vsakem dežju odgovori Gričar.

In to sploh ni edini problem, ki ga je povzročilo neurje pred pol leta. Zaradi izključevanja posameznih, nadaljuje Gričar, bolj onesnaženih zajetij, pa se srečujejo tudi s količinskim primanjkljajem vode in takrat manjkajoče količine nadomestijo s prevozi vode v rezervoarje z gasilskimi cisternami in z dodatnimi količinami vode. Te so v februarju pridobili iz vodooskrbovalnih objektov Komunale Laško.

Na komunali predvidevajo, da bo ukrep prekuhavanja vode občasen, v primeru obilnejših padavin. Kako bo ob prvih težavah z obveščanjem prebivalcem pa je spet druga zgodba.

SORODNI ČLANKI:

FOTO: Cesta Marno – Rimske Toplice izmaličena

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Praznovanje trboveljskih potapljačev: Toni Mrak se pri 80 letih še vedno potaplja

Muhasta in nepredvidljiva Sava je zaradi svoje neraziskanosti izziv potapljačem. Veliki ljubitelj narave in povodnega sveta je DPD Trbovlje- Društvo za podvodne dejavnosti Trbovlje,...
-- OGLAŠEVANJE --