-- OGLAŠEVANJE --

Vloženo gradbeno dovoljenje za 72 stanovanj v Hrastniku

-- OGLAŠEVANJE --

Gradnja treh stanovanjskih blokov na Resnici, v katerih naj bi bilo kar 72 stanovanj je vse bližje realizaciji. Občina Hrastnik je skupaj s podjetjem Spekter prejšnji teden vložila vlogo za gradbeno dovoljenje – pravnomočno naj bi bilo v začetku prihodnjega leta. 

V vsakem bloku bo po 24 stanovanjskih enot, torej skupaj 72 stanovanj. Dve tretjini bo najemniških stanovanj, 24 stanovanj bodo prodali na trgu. Občina bo ustanovila stanovanjsko zadrugo, v katero se bodo zainteresirani bodoči lastniki lahko vključili.

Na Resnici smo tik pred tem, da se pridobi gradbeno dovoljenje. Pridobili smo vsa potrebna soglasja tudi iz strani direkcije za vode, da se zgradi 72 stanovanj. Vsa bodo zgrajena v roku dveh let,” je župan Marko Funkl napovedal na soočenjih portala ZON.si, dan kasneje pa skupaj s soinvestitorjem tudi uresničil.

Vlagatelja predvidevata, da bo gradbeno dovoljenje pravnomočno v začetku prihodnjega leta. Sledi izbor izvajalcev in priprava na gradnjo, ki se bo začela v drugi polovici leta 2023. Med pripravo dokumentacije se je uredilo tudi vse potrebno za morebitno drugo fazo izgradnje dodatnih 72 stanovanj na Resnici.

Kot na občini še povedo, bo izgradnja druge faze realizirana po zaključku prve, če bo za stanovanja seveda zadostni interes. “Načrtovana gradnja je tako največji stanovanjski projekt v občini Hrastnik po osamosvojitvi.”

V Hrastniku drugo leto gradnja 72 stanovanj

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Napihal čez 1 mg/l in kar na licu mesta ostal brez izpita

Policisti so minuli vikend na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še: PP Hrastnik V petek je bila občanu zasežena zelena rjava posušena rastlina (sum konoplja)...
-- OGLAŠEVANJE --