-- OGLAŠEVANJE --

Vikend odvzemov vozniških dovoljenj zaradi alkohola

-- OGLAŠEVANJE --

Zasavski policisti so med vikendom imeli največ dela z alkoholiziranimi vozniki, prepovedanimi drogami, pa tudi vlamljanjem v poslovne zgradbe. 

PP Trbovlje

Trboveljski policisti so v petek obravnavali poškodovanje stekla in ključavnice na stavbi javnega zavoda, pri čemer je neznani storilec povzročil materialno škodo za okoli 400 evrov. Po vseh zbranih obvestilih bodo obvestili pristojno državno tožilstvo. Prav tako so bili v petek obveščeni še o več vlomih v poslovne prostore zgradbe. Iz notranjosti vlomilci niso ničesar odtujili, z vlamljanjem pa so povzročil materialno škodo na stavbnem pohištvu. Policisti v zvezi s kaznivimi dejanji intenzivno zbirajo obvestila.

V petek so trboveljski policisti obravnavali še spor v družini, pri čemer je prišlo do fizičnega obračuna. Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih izvedli ustrezen prekrškovni postopek. Pri kontroli cestnega prometa pa so ugotovili, da je voznik osebnega avtomobila vozil pod vplivom alkohola, in sicer je test pokazal 0.40 mg/L alkohola v izdihanem zraku. Policisti so zato vozniku prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu izdali plačilni nalog. Še enega vinjenega voznika so trboveljski policisti zasačili tudi v soboto. Po opravljenem preizkusu, katerega rezultat je znašal 0.35 mg/L alkohola v izdihanem zraku, so tudi temu vozniku prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu izdali plačilni nalog.

V nedeljo pa so na parkirišču na Savinjski cesti policisti obravnavali prometno nesrečo, v kateri je povzročitelj kraj zapustil brez nudenja podatkov soudeležencu. Na vozilih je nastala materialna škoda za približno 200 evrov, po vseh zbranih obvestilih pa bo zoper povzročitelja izveden ustrezen prekrškovni postopek. Do podobne prometne nesreče je prišlo še v popoldanskem času, tudi v tem primeru je nastala materialna škoda za približno 300 evrov, prav tako bo izveden prekrškovni postopek.

V večernem času pa je neznani storilec ukradel električni skiro znamke Xiaomi Mi 1s, ki se je nahajal pred vhodom v stanovanjski blok. Lastnika je s tem oškodoval za okoli 400 evrov škode. Policisti v zvezi s tatvino še zbirajo obvestila.

PP Litija

Litijski policisti so v petek na regionalni cesti proti Vačam in na cesti proti Gabrovki obravnavali prometni nesreči z materialno škodo, v katerih sta voznika trčila v divjad. Izdali so obvestila o odstopu od ogleda. Še isti dan so na območju Litije policisti opravili hišno preiskavo na podlagi odredbe pristojnega sodišča ter pri tem osumljencu zasegli manjšo količino prepovedane droge konoplje, ki je bila namenjena nadaljnji preprodaji. Zoper osumljenca bodo podali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami.

V soboto so litijski policisti obravnavali kršitev javnega reda in miru v zasebnem prostoru in kršitelju izdali plačilni nalog, v nedeljo pa so zasegli manjšo količino prepovedane droge konoplje. Po zbranih obvestilih bodo zoper kršitelja uvedli postopek o prekršku. Nekemu drugemu vozniku pa so zaradi suma, da je v cestnem prometu vozil vozilo pod vplivom prepovedanih drog, odvzeli vozniško dovoljenje. Zoper njega bo na sodišče podan obdolžilni predlog.

PP Hrastnik

Hrastniški policisti so v petek ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je v cestnem prometu vozil pod vplivom alkohola, in sicer je rezultat preizkusa alkoholiziranosti pokazal 0,46 mg/l izdihanega zraka. Izdali so mu plačilni nalog. V soboto se je na policijski postaji zglasila občanka, ki je na območju Hrastnika izgubila denarnico, v nedeljo pa so policisti v Hrastniku obravnavali še kršitev javnega reda in miru z glasno glasbo. Kršitelj jih je odnesel zgolj z opozorilom. 

SORODNI ČLANKI:

Na treh lokacijah ukradli za 1300 evrov parfumov in kozmetike

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

V Zagorju so pobegnili k sreči … in še dlje

Na Zasavski ljudski univerzi si s sodelovanjem v tej skupni zgodbi želijo povečati motivacijo odraslih za udeležbo v izobraževalnih programih, spodbujati socialno interakcijo, povečati...
-- OGLAŠEVANJE --