15.1 C
Trbovlje
sobota, 24. julija 2021
ZON.siAktualnoVIDEO: Srčevke klekljale za tiste, ki so izgubili bitko

VIDEO: Srčevke klekljale za tiste, ki so izgubili bitko

Tudi na aktivne zasavske klekljarice je močno vplivala epidemija, saj se Srčevke že od lanskega marca niso več zbirale in učile novih tehnik. A to ne pomeni, da se je ustavilo tudi ustvarjanje.

Vsaka v zavetju svojega doma pripravlja nove izdelke, nam pove predsednica Jana Klinc Češnovar. Na daljavo so se uspele nekajkrat srečati in doreči nove projekte. Bolj izurjene članice trenutno delajo čipke za razpisane natečaje, nekatere pa so se lotile večjih del – prti, zavese, večje slike. Svoje umetnine predstavljajo na FB strani in v spletni razstavi.

V Knjižnici Antona Sovreta v Hrastniku so se dogovorile, da v začetku aprila postavijo na ogled čipke na temo Velike noči in pomladi. Zaradi zaprtja javnega življenja v začetku aprila, se je postavitev razstave zavlekla vse do konca aprila. In, ker tema ni več aktualno, so Srčevke pripravile svoje izdelke, ki so jih sklekljale v spomin na vse tiste bolnike, ki so izgubili bitko s Covid19.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Nastavite budilke! Že jutri prvi zasavski nastop!

Čez nekaj minut se uradno pričnejo Olimpijske igre 2020, ki jih bomo lahko spremljali tudi na nacionalni televiziji. Prvi Zasavec, ki bo nastopil na...