5.1 C
Trbovlje
ponedeljek, 5. decembra 2022
ZON.siAktualnoVIDEO: Speculum je odprt za obisk! Poglejte, kaj vse vas čaka!

VIDEO: Speculum je odprt za obisk! Poglejte, kaj vse vas čaka!

Verjetno ni potrebno posebej predstavljati največjega, najboljšega in edinstvenega novomedijskega festivala v naši deželi. Speculum Artium pod okriljem Delavskega doma Trbovlje je v več kot desetletju pridobil zaupanje obiskovalcev, ki jih je vsako leto znova navdušil z najbolj norimi in odbitimi idejami, ki so se mnoge premierno predstavile prav v Trbovljah.

Res je, da letos ni tako kot prejšnja leta. Le kako bi bilo to možno. Prej polne dvorane, danes le peščica obiskovalcev. A tudi to je za nekaj dobro. Ni gneče, za prav vsako zanimivost si lahko vzameš dovolj časa, nihče te ne preganja in lahko si privoščiš čisto lastnega “vodiča”, ki te popelje od videov poljskih umetnikov, do Laibachovih plakatov – opa, ki oživijo. Pa mimo kapljic vode, ki jim računalnik daje ukaz, kdaj kapnejo in na velikanskem platnu narišejo čudovite vzorce. In, da ne pozabimo na trboveljske produkte. Domačina Bogdan Šteh in Andrej Uduč tokrat predstavljata rezalnik papirja, ki glasovno “predvaja” birokratske papirje, glas pa zaustavi – kaj drugega, kot razrez.

Tokrat prvič se na festivalu izpostavlja tudi znamka Made in Trbovlje skupaj z udobnim stolom za upravljanje letala z mislimi in nikakor ne gre pozabiti zabavno robotko Evo, ki jo vzljubi prav vsak obiskovalec.

 

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

POZOR: Na savskem mostu zagorelo osebno vozilo!

Ravnokar smo prejeli obvestilo bralca, da je na mostu čez Savo v Litiji zagorelo vozilo. Več v kratkem.  
X