-- OGLAŠEVANJE --

VIDEO: O mestni občini, parkirnem kaosu pred ZD, pa tudi o stanovanjih za četrt milijona evrov

-- OGLAŠEVANJE --

Na velikem odru zagorskega kulturnega centra so se včeraj pomerili županski kandidati. Večkratni županski kandidat Željko Železnik (SD), ob njem je sedel Boštjan Ocepek, ki ga podpira SLS in dolgoletni župan Matjaž Švagan s podporo liste Zagorje gre naprej. 

Da je Zagorje prva občina Zasavja ali je prvo regijsko povezovanje?

Zagorje ob Savi kot mestna občina – to je bil začetek včerajšnjih soočenj. Aktualni župan Matjaž Švagan, na čigar pobudo so ustanovili komisijo, ki je preučila zakonodajo in pričela s postopki, je povedal, da je Zagorje primer, kako iz rudarskega mesta postane moderno mesto in odgovoril, da je Zagorje prva občina Zasavja. Da pa se “preveč osredotočamo na sebe” je kritično dodal Željko Železnik, ki verjame, da je bolj pomembno povezovanje in regijsko sodelovanje, kot pa kje bo sedež neke institucije. “Le tako bomo vsi skupaj napredovali,” je dodal.

Boštjan Ocepek, v tem mandatu tudi občinski svetnik, je očital aktualni oblasti, da je “ta glasovalni stroj zelo kritičen, če se dvigne kak listek druge barve”. Govoril je namreč o nestrinjanju z županovo večino na sejah občinskega sveta. A je Švagan urno odgovoril, da kandidati na komisijah glasujejo eno, potem na občinskih sejah pa drugače. Kako je nato odreagiral Ocepek, si poglejte na VIDEU soočenja.

Seveda je beseda tekla tudi o parkirnem kaosu pred zagorskim zdravstvenim domom. Rešitev za to problematiko je župan obljubil že na prejšnjih soočenjih, pred štirimi leti. Kaj pa je ob tem dejal tokrat?

Trenutno najbolj pereča tema vsakodnevnih pogovorov Zagorjanov, sploh tistih, ki se vozijo na delo proti Ljubljani so cestne zapore. Kako lahko Občina pripomore k smiselno postavljenim zaporam, obveščanju občanov? Železnik in Ocepek menita, da bi občina morala storiti več za svoje občane, aktualni župan je pojasnil tudi svojo plat. Kaj so povedali?

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Sporni nakupi nepremičnin – DA, varnost na zasavskih cestah – NE

Skozi naselje Vače, ki je tudi turistični kraj in pot do spomenika državnega pomena - GEOSS, vodi cesta, ki jo vsakodnevno uporabljajo domačini, turisti...
-- OGLAŠEVANJE --