-- OGLAŠEVANJE --

VIDEO: Najhitrejša vzvratna vožnja na svetu 275,74 km/h izmerjeno z Dewesoftovimi merilniki

-- OGLAŠEVANJE --

Neverjetni rekord je postavil najmočnejši hiper športni avtomobil na svetu RIMAC Nevera, ki se je v Guinessovo knjigo vpisal, ker je pri vzvratni vožnjo dosegel norih 275,74 km/h.

 Na testnem poligonu Automotive Testing Papenburg v Nemčiji, kjer so Dewesoftovi inženirji prisotni večkrat in merijo izredne dosežke različnih vozil, so tokrat z Rimacovo Nevero merili vožnjo v »rikverc«.

Trboveljski Dewesoft je s svojo merilno tehnologijo omogočil natančno merjenje hitrosti za priznanje novega Guinnessovega rekorda pri vzvratni vožnji. Za merjenje rekorda se je uporabil Dewesoft inercialni navigacijski sistem imenovan Navion i2, ki je omogočil izjemno natančne meritve položaja in hitrosti avtomobila.

Rezultate so prikazali v programski opremi DewesoftX, v kateri je bila zabeležena rekordna maksimalna hitrost: 275,74 km/h (171,34 mph) na razdalji 863,14 metrov.

“Merilni inštrument Navion i2 omogoča meritve hitrosti z natančnostjo pod 0.1 km/h in meritve pozicije pod 2 cm absolutne točnosti, podatke pa osvežuje 100x na sekundo. Dejstvo, da gre za relativno nov produkt, s seboj prinese nekaj dodatnega pritiska, kajti merilni inštrument mora v tako napetih trenutkih, kot je merjenje svetovnega rekorda, delovati brezhibno. Takrat štejejo sekunde, ponovnega izpita ni,” je povedal Dewesoft aplikacijski inženir Matjaž Strniša, ki je meritve tudi opravil.

Ob tem je še dodal: “Priložnost, da z našo merilno opremo izmerimo in zajamemo ključne podatke za eno najhitreje rastočih in obetavnih podjetji na avtomobilskem trgu, kot je Bugatti Rimac, je za inženirje neprecenljivega pomena. Takšni projekti nam dajejo samozavest, da še naprej premikamo meje mogočega v svetu merilne tehnike.”  

Jack Brockbank, sodnik Guinnessove knjige svetovnih rekordov, je s svojo prisotnostjo potrdil veljavnost dosežka v vožnji nazaj. Podjetje Bugatti Rimac in organizacija Guinness sta se tako v celoti zanašala na podatke, opravljene in pridobljene z merilnimi sistemi DEWESoft, potrebne za doseg tega unikatnega svetovnega rekorda.

Pa to je noro! S pomočjo Dewesofta zabeležili 23 rekordov najzmogljivejšega električnega avtomobila

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Prosto in v celoti obnovljeno 75 m2 veliko stanovanje v centru Trbovelj

Na voljo in vseljivo takoj po podpisu pogodbe je dvosobno stanovanje s kabinetom v Trbovljah, na Trgu revolucije 26.  Družba Spekter oddaja stanovanje v najem...
-- OGLAŠEVANJE --