28.4 C
Trbovlje
nedelja, 25. julija 2021
ZON.siAktualnoVIDEO: Kipi narodnih herojev v trboveljskem kulturnem hramu in proslava

VIDEO: Kipi narodnih herojev v trboveljskem kulturnem hramu in proslava

V sklopu osrednje slovesnosti Občine Trbovlje ob dnevu upora proti okupatorju 2021 sta županja Občine Trbovlje Jasna Gabrič in predsednik Združenja za vrednote NOB Trbovlje Bogdan Šteh razgrnila kipe narodnih herojev, ki sedaj, na pobudo županje, ponovno krasijo avlo Delavskega doma Trbovlje.

Doprsni kipi so v avli trboveljskega kulturnega hrama postavljeni, saj si narodni heroji zaslužijo, da njihova imena poznajo tudi mlajše generacije ter seveda tudi obiskovalci, iz drugih delov Slovenije in sveta, pravijo na trboveljski občini. Tončka Čeč, Alojz Hohkraut, Fric Keršič, Franc Vresk in Anton Vratanar so za Trbovlje izjemno pomembne zgodovinske osebnosti, ki so v kritični situaciji za slovenski narod poslušali glas svojega srca in za narodov blagor postavili na kocko tudi tisto največ, kar lahko posameznik da za svojo domovino in soljudi: svoje življenje. Ob razkritju kipov, je županja dejala: “So naši narodni heroji, ki se jih Trbovlje z veseljem in ponosom spominja. Prav je, da njihova imena ne potonejo v pozabo.”

Trboveljsko slovesnost, ki so jo premierno predvajali na predvečer praznika, 26. aprila, si lahko še vedno ogledate tukaj:

 

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Nastavite budilke! Že jutri prvi zasavski nastop!

Čez nekaj minut se uradno pričnejo Olimpijske igre 2020, ki jih bomo lahko spremljali tudi na nacionalni televiziji. Prvi Zasavec, ki bo nastopil na...