22.5 C
Trbovlje
četrtek, 16. septembra 2021
ZON.si1+1=2VIDEO in FOTO: Prvič skočili v šolo

VIDEO in FOTO: Prvič skočili v šolo

S simboličnim, že tradicionalnim skokom čez vrvico, je 42 prvošolčkov prvič prestopilo prag osnovne šole Tončke Čeč v Trbovljah.

Katarina Pajer Povh

V okrašenih razredih so jih pričakali šolski nahrbtniki in bidoni, seznanili so se s sošolci in učitelji, nato pa so se, na ta posebni dan, posladkali s tortico in si ogledali predstavo.

“Danes so male nadobudneže v razred še lahko pospremili starši, prihodnje dni se bodo od otrok poslovili pri vhodu v šolo. Do garderobe in razreda jih na naši šoli pospremi učiteljica, da se sami uredijo ter se tako učijo samostojnosti, sicer se zgodi, da si otroci v tretjem razredu ne znajo sami zavezati vezalk,” pravi ravnateljica OŠ Tončke Čeč Katarina Pajer Povh.

Rubi in Naya

“Šola je fajn”

Prvega dneva v šoli sta se zelo razveselili tudi dobri prijateljici Rubi in Naya.

“Šola je ‘fajn’, veseli sva, da greva v prvi razred. Naučili se bova brati in pisati in računati, malo pa tudi že znava. Tudi nekaj sošolcev poznava, ker smo bili skupaj že v vrtcu. Midve bova v šoli sedeli skupaj,” sta še utegnili povedati, preden ju je učiteljica poklicala v razred.

Fotogalerija:

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Regija bogatejša za novo napravo za novorojenčke

Danes dopoldan je v Splošni bolnišnici Trbovlje potekala krajša slovesnost ob predaji najnovejše naprave za fototerapijo novorojenčkov, ki jo je v okviru projekta T-2 ♥...