-- OGLAŠEVANJE --

Velike spremembe v dolskem križišču

-- OGLAŠEVANJE --

Nevarno križišče na Dolu pri Hrastniku, kjer otroci prečkajo cesto, kjer starši, ki otroke pripeljejo sredi hriba speljujejo na cesto in kjer je povrhu vsega še avtobusno postajališče se mora urediti, je jasno dejala naša sogovornica, ki se poimensko ne želi izpostavljati.

Čez okno dnevno opazuje promet in nemalokrat ji zastane dih. 'Se bo uredilo še preden se zgodi najhujše?' se sprašuje bralka.

O omenjenem cestnem prehodu smo na našem portalu pisali že v začetku leta, takrat z obljubo župana, da se bo pozimi pripravila dokumentacija, spomladi pa izvedla gradbena dela.

Ureditve križišča se bodo lotili med poletnimi počitnicami

Projektna naloga je bila izdelana in obravnavana na komisiji Direkcije RS za infrastrukturo pred tednom dni, direktor občinske uprave Janez Kraner pravi, da čakajo le še uradno odobritev. Ko bo zasvetila zelena luč bo projektant v roku meseca dni izdelal izvedbeni načrt, poseg pa načrtujejo med šolskimi počitnicami, pojasni Kraner, ko je prometa najmanj.

Prestavili prehod za pešce, zmanjšali avtobusno postajališče

Avtobusno postajališče (Hrastnik – Šmarjeta) bo malce krajše, prehod za pešce pa se bo prestavil za približno 5 metrov v smeri Rimskih Toplic. Tako bo več prostora med postajališčem in prehodom, kar bo omogočalo večjo preglednost na prehod voznikom, ki prihajajo iz hrastniške strani, pojasni Kraner.

Na drugi strani Dola, na tisti, kjer je spomenik in cerkev, bodo pešci po novem iz prehoda stopili na robnik, na ploščad, ki bo povezana s stopnicama. Čakajoči pešci pa bodo po novem stali na pločniku in ne na cesti, kot do sedaj. Obenem bodo zožali uvoz v Dol in onemogočili parkiranje na prehodu za pešce.

Jerič o morebitnem semaforju: 'Če se srečata dva tovornjaka, bo obstal ves promet'.

Posebnost prehoda bo mikrokontrolerska enota in videodetekcijska kamera

Na prehod za pešce bodo voznike v cestišču opozarjale utripajoče LED luči. Posebnost križišča na Dolu pa bo zagotovo kamera, ki zaznava pešce in senzor za vozila. Zadeva bo funkcionirala tako, da bo zaznala prehitre voznike in utripajoče luči spremenila v rdečo, udeležence pa tako takoj opozorila na nevarnost.

Direktor občinske uprave je še povedal, da bodo dela trajala približno kakšen teden, v času del pa bo cesta zaprta le s polovično zaporo.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

FOTOGALERIJA: Gasilci so se sami “lotili” evropskih projektov, s katerimi posodabljajo svoje prostore in opremo

Kar sami so pripravili projekt, se javili na razpis za evropska sredstva in z njimi postavili sončno elektrarno na streho ter prenovili prostore. Gasilski...
-- OGLAŠEVANJE --