2.5 C
Trbovlje
četrtek, 8. decembra 2022
ZON.siAktualnoVelika pridobitev za Izlake

Velika pridobitev za Izlake

Izlaška knjižnica je dobila nove, po besedah direktorice, čudovite in svetle prostore. Po novem urejena čitalnica in otroški kotiček.

 

Pobuda je prišla s strani Kmetijske zadruge Izlake, zahvala pa pripada občini in županu, je ponosno dejala Irena Medvešek tik pred otvoritvijo.

Knjižica se vrača na staro mestoknjiznica izlake (4)_800x450

Od leta 1977 do 1996 je bila knjižnica prav v tej stavbi, kamor se vrača sedaj. Leta 1996 se je preselila v prostore nad KS Izlake, v mansardo. Kljub temu, da je bila težko dostopna, je takrat to pomenilo napredek. Ves čas je bilo jasno, da je mansarda le začasna rešitev in ne najboljši prostor za knjižnico, pojasnjuje Medveškova. Takoj, ko je KZ Izlake predlagala selitev prostorov knjižnice v zadružnem domu, je občina izkazala pripravljenost in pobudo sprejela.

knjiznica izlake (1)_423x600

Selitev so umestili v občinski proračun in poskrbeli za nakup dodatne opreme, ne more prehvaliti pripravljenosti občine direktorica, ki ponosno povabi na otvoritev.

Otvoritev 5. maja

Knjižnica bo odprla vrata v četrtek, 5. maja ob 17. uri, prostor pa je, bolj kot ne, pripravljen: »V mesecu aprilu smo se preselili, na voljo je 150 kvadratnih metrov prostora s 7.500 enotami  gradiva, ki ga bodo uporabniki lahko tudi prebirali v lepo urejeni čitalnici. Za najmlajše je urejen otroški kotiček, pravzaprav se bo za vsakogar našlo nekaj.« S klančino je vhod sedaj omogočen tudi gibalno oviranim.

knjiznica izlake (3)_800x450Knjižnica bo zaenkrat odprta po ustaljenem urniku, dvakrat tedensko.

»Želimo si, da bo Izlačanom nova prijazna knjižnica s svojo zbirko omogočala izobraževanje in prijetno popolnjevala prosti čas« še navdušeno zaključi prva dama zagorske knjižnice.

knjiznica izlake (2)_800x338

 

 

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Košarkarji GESŠ Trbovlje do drugega mesta v Celju

Ob koncu prejšnjega tedna so se dijaki GESŠ Trbovlje udeležili področnega tekmovanja v košarki. Na turnirju, ki je potekalo v športni dvorani Gimnazije Celje...
X