22.7 C
Trbovlje
petek, 30. julija 2021
ZON.siAktualnoVelika kriminalistična preiskava v pripor odnesla Zasavca

Velika kriminalistična preiskava v pripor odnesla Zasavca

Kot smo že poročali prejšnji teden, je bil s kazensko ovadbo k dežurni preiskovalni sodnici Okrožnega sodišča v Mariboru priveden 32-letni moški iz Zasavja. Policisti sumijo, da je konec januarja v Laporju v Slovenski Bistrici storil kaznivo dejanje ropa. Ena oseba je takrat utrpela lahke telesne poškodbe, druga jo je odnesla brez poškodb. Zasavec je imel pajdaša, predvidevajo policisti, ki pa ga še iščejo. Odnesla sta namreč okoli 1000 evrov. Za takšno kaznivo dejanje ja zagrožena zaporna kazen od enega do deset let.

Obsežna preiskava z lovkami v Trbovljah

Obsežna večmesečna preiskava je na prste stopila tudi proizvodnji in preprodajalcem prepovedanih drog. Ovadili so 15 osumljencev iz Posavja, Zasavja in Ljubljane – starih od 27 do 47 let. S tem so vsaj delno ohromili prodajo prepovedanih substanc tudi v Zasavju.

Večina osumljencev je že znana policiji zaradi drugih kriminalnih dejanj, ki so jih izvedli v preteklosti, so danes še sporočili kriminalist. Gre za osumljence, ki so tudi že bili pravnomočno obsojeni, nekateri celo že prestajali zaporno kazen.

Kot so še sporočili možje v modrem je večina osumljencev brezposelnih in edini zakoniti vir dohodka jim predstavlja prejemanje socialnih transferjev.

Policisti uspešno preiskali več odmevnih primerov ropov.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Največ Zasavcev na Hrvaško, le nekaj manj na dopust kar v domače kraje

Na našem portalu smo pripravili anketo, v kateri smo bralce spraševali, kam se bodo letos odpravili na dopust. Kot kaže, večina odhaja ali pa...