9.6 C
Trbovlje
sobota, 24. februarja 2024
ZON.siAktualnoVedno na preži za novimi sodelavci

Vedno na preži za novimi sodelavci

Sandi Grm

“Če bo letošnje leto tako uspešno kot lani, bomo zadovoljni. Promet se nam bistveno ne povečuje že zadnjih nekaj let, ker več projektov fizično ne moremo spraviti čez našo proizvodnjo, omejeni smo tudi prostorsko. Zato toliko več delamo na dodani vrednosti. Smo izvozno usmerjeni, delamo za znane kupce,” pravi Sandi Grm, direktor podjetja Kovit projekti.

Največ izdelkov izvozijo in to znanim kupcem

V trboveljskem podjetju, ki je bilo ustanovljeno leta 2003, so specializirani za izdelavo tlačnih posod, strojnih delov, različnih zvarjencev ter druge industrijske opreme. Sodelujejo s kupci na področju hidromehanske opreme oziroma z izdelovalci malih hidroelektrarn ter tujimi izdelovalci različne industrijske opreme.

»Največ izdelkov naredimo za energetiko, za male hidroelektrarne izdelamo kompletno turbinsko opremo, izdelujemo pa tudi komponente za večje objekte, kot so rotorji in statorji generatorjev, sesalne cevi in kolena za hidroelektrarne. Na hidroelektrarni Brežice sta rotorja generatorja zvarjena v Trbovljah. Delamo tudi za industrijo aluminija in jekla,« našteva Grm.

Njihovi glavni trgi so v Avstriji, Nemčiji, Švici, na Hrvaškem, v Italiji in Belgiji. “V Sloveniji žal nimamo veliko kupcev, dobro pa sodelujemo z Rudisom in Litostroj Powerjem iz Ljubljane.”

Adaptirali staro halo in nabavili nove stroje

V njihovi branži je situacija stabilna, konkurenca na evropskem trgu pa velika. V podjetju, ki zaposluje 50 ljudi, so v zadnjih letih povečali prostorske kapacitete: “da se lahko lotevamo večjih projektov.”

V lanskem letu so tako začeli uporabljati nove poslovne prostore, leto pred tem pa so postavili novo proizvodno halo. “Prostorsko smo omejeni, zemljišče je pozidano, bomo pa adaptirali staro halo in nabavili še nekaj obdelovalnih strojev,” je načrte za letošnje leto strnil Grm.

Iščejo inženirje strojništva, CNC operaterje, varilce …

Vedno pa so na preži za novimi sodelavci: “Stalno iščemo inženirje strojništva, CNC operaterje in programerje, tehnologe in konstruktorje, kot tudi dobre kovinarje in varilce. Dejansko vzamemo vsakega dobrega delavca.”

Trenutno potrebujejo dva ali tri nove sodelavce, nekaj bo tekom leta tudi menjav in novih zaposlitev na račun upokojitev. Sodelujejo s Srednjo tehniško in poklicno šolo Trbovlje, njihovi dijaki pridejo v Kovit projekte na prakso in počitniško delo. 

“Če so kadri perspektivni in zainteresirani za sodelovanje z nami, jim ponudimo tudi štipendijo,” pravi Grm in dodaja, da kader delno dobijo iz širšega Zasavja, iz samih Trbovelj jih pravzaprav ni veliko, zaposlujejo pa tudi približno 25 odstotkov tujcev.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

V spletni goljufiji oškodovana za več 1000 evrov

V minulem tednu so policisti na območju Zasavja, poleg rednih nalog, obravnavali še: PP Hrastnik Prijavo kaznivega dejanja v ponedeljek. Neznani storilec je poškodoval vetrobransko steklo...