-- OGLAŠEVANJE --

Več generacij s “pešbusom” za telo in duha

NAKNADNA INFORMACIJA: dogodek je zaradi deževnega vremena prestavljen na 3. 6. Dan druženja treh generacij, Šport Špas, je vseslovenska akcija, kateri se pridružujejo tudi najmlajši občani Trbovelj s svojimi vzgojiteljicami. Letos napovedujejo številna presenečenja.

-- OGLAŠEVANJE --

Otroci, vzgojiteljice ter ostali zaposleni vseh enot Vrtca Trbovlje se, z namenom promocije gibanja in zdravja, na omenjenem dogodku družijo s Trboveljčani. Vrtec za obiskovalce pripravi različne gibalne, zabavne ter ustvarjalne igre in dejavnosti. Za dodatno motivacijo k udejstvovanju v športu prireditev obiščejo tudi uspešni zasavski športniki. Svoj poklic obiskovalcem predstavijo gasilci in policisti, obiskovalci si lahko pobližje ogledajo njihova vozila in pripomočke.

V Trbovlje so pripeljali “pešbus”

V lanskem letu so organizatorji, zaradi mnogih koristi za telo in okolje, spodbujali, da obiskovalci na prireditev pridejo s kolesom, skirojem, javnim prevozom ali peš. Po besedah koordinatorke prireditve, Manje Vozel, je tako največ obiskovalcev za prihod na prizorišče izbralo “pešbus”, ki ga spodbujajo tudi letos. V strnjeni koloni bo štartal izpred vseh enot trboveljskega vrtca. “Velik poudarek dajemo na spodbujanju gibanja, zdravega načina življenja, trajnostnega razvoja in mobilnosti in, kot nagovarja tudi naša vizija vrtca, sožitju z naravo. K temu strmimo tudi pri oblikovanju in načrtovanju dejavnosti z našimi najmlajšimi,” je povedala Vozel, ki je zaposlena v Vrtcu Trbovlje.

Uspešne vsebine bodo ponudili tudi letos

Jutri bodo, med 17. in 19. uro na športnem igrišču Rudar, znova ponudili zanimive gibalne in zabavne igre za različne generacije. Obiskovalci bodo lahko spoznavali različne poklice, športe, športna društva, ob koncu prireditve pa so pripravili tudi presenečenje s pomočjo vseh bodočih prvošolcev. Tradicija na prireditvi, ki jo bodo letos nadaljevali, so tudi presenečenja za najmlajšega in najstarejšega obiskovalca, najštevilčnejšo družino iz vsake enote trboveljskega vrtca in prihod uspešnega športnika ali več njih, ki ravno tako ostaja skrivnost.

“V sožitju vseh generacij bodo udeleženci lahko uživali ob zabavnih gibalnih in ustvarjalnih dejavnostih, ter s tem naredili nekaj zase in za druge,” je povedala koordinatorka, “saj drug drugega motiviramo, si dajemo spodbude, nova znanja, se ob vsem tem še družimo in nasmejemo. Družba naših najmlajših pa navdaja še z dodatno pozitivno energijo, s katero bomo morda podoživeli svoje otroštvo, se ob vsem dogajanju spomnili nanj.” Kot je še izpostavila Vozel, bo prireditev lepo zaobjel krog oziroma simbolna pot v šolo, ki jo bodo s sprehodom po atletski stezi opravili vsi bodoči prvošolčki, prisotni pa jih bodo spremljali z bučnim aplavzom.

V primeru dežja prireditev odpade. Vrtec pa bo o dogajanju sproti obveščal preko svoje Facebook strani.

Zasavski vrtci bodo sprejeli vse vpisane otroke

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Prostori so nabito polni – ukrepanje je nujno!

Takojšnje ukrepanje od pristojnih zato pričakujejo zasavske odrasle osebe z intelektualno oviro in vsi, ki jih v življenju podpirajo. Sestavili so skupino za vizijo...
-- OGLAŠEVANJE --