23.2 C
Trbovlje
nedelja, 25. julija 2021
ZON.siAktualnoVdor okužb v belo cono: kadrovsko situacijo še komaj obvladujejo

Vdor okužb v belo cono: kadrovsko situacijo še komaj obvladujejo

O tem, da je v trboveljsko bolnišnico, v predel, kjer ni covid bolnikov prišel virus, smo poročali včeraj. Okuženih je 19, od tega 10 pacientov. Vsi bolniki bodo danes premeščeni.

Iz internega oddelka, kjer je več okuženih, paciente premeščajo v covid 1 in covid 2 oddelek. Da se to ni zgodilo takoj, pojasnjuje direktorica Romana Martinčič, je razlog, da prostih postelj ni bilo. Počakati je bilo treba, da so se postelje na covid oddelkih sprostile.

Vsi bolniki bodo premeščeni danes. Trije, ki so potencialni za okužbo, ostajajo v sivi coni.

Vse zaposlene, teh je 9, ki so bili pozitivni na koronavirus, so poslali v izolacijo.

Vse večja in resnejša je težava s kadri, poroča direktorica. Skupno okuženih je 34 zaposlenih in kadrovsko situacijo še komaj obvladujejo. Prostovoljci so aktivirani.

V trboveljski bolnišnici so še dodatno zmanjšali izvajanje določenih zdravstvenih storitev. Začasno prekinjajo endoskopsko dejavnost (gastroskopijo in kolonoskopijo), v diabetološki ambulanti bodo začasno obravnavali le paciente s stopnji nujnosti zelo hitro in pa nosečnice. Tudi dnevna bolnišnica se zapira ob torkih in sredah, deluje pa še ob ponedeljkih, četrtkih in petkih.

V trboveljski bolnišnici virus udaril v beli coni – okuženih 19 bolnikov in zaposlenih

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Nastavite budilke! Že jutri prvi zasavski nastop!

Čez nekaj minut se uradno pričnejo Olimpijske igre 2020, ki jih bomo lahko spremljali tudi na nacionalni televiziji. Prvi Zasavec, ki bo nastopil na...