31.6 C
Trbovlje
sreda, 28. julija 2021
ZON.si1+1=2VDC Zagorje: Vsi testirani stanovalci negativni, okužena še 2 zaposlena, 12 testov...

VDC Zagorje: Vsi testirani stanovalci negativni, okužena še 2 zaposlena, 12 testov “zamešali”?

Takoj po prvi znani okužbi iz VDC Zagorje so delo v centru prilagodili. Že pred okužbo so se strogo držali tega, da skupin niso mešali, zdaj so dnevno enoto, kjer je bil okuženi uporabnik tudi že včeraj zaprli. 
V Zagorju so testirali 28 stanovalcev in 46 zaposlenih. Vsi uporabniki so negativni, razen testiranje so ponovili pri 6 stanovalcih, saj so njihovi testi niso bili uporabni. Kaj točno se je s testi zgodilo direktorica Špela Režun ni dobila informacije. Nekdo je nekaj “zamešal”.
Od 28 testiranih zaposlenih sta pozitivna 2, tudi pri njih morajo 6 testov ponoviti. Kaj točno se je s testi zgodilo ni jasno, bodo pa rezultati za teh 12 oseb znani jutri.
Režunova upa, da bo pri današnjih številkah tudi ostalo: “Veseli smo, da se virus, kot zaenkrat kaže, ni razširil na enote bivanja.” Oboleli dnevne enote se dobro počutijo in so v domači oskrbi. Dnevna enota Zagorje ostaja do razjasnitve epidemiološke situacije zaprta.
Vir okužbe tako v upravi kot v dnevni enoti je zunanji. Domače okolje zaposlenega, kjer je svojec prenesel okužbo iz službe, uporabnik pa je okužbo prinesel od doma.
- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Priložnost za delo v Dewesoftu. Te zanima?

Trboveljsko podjetje Dewesoft ves čas išče nove sodelavce. V 20 letih kar so na trgu večajo svoje prostore, število zaposlenih in seveda tudi dobiček. Poleg...