16 C
Trbovlje
četrtek, 13. maja 2021
ZON.si1+1=2VDC Zagorje: Vsi testirani stanovalci negativni, okužena še 2 zaposlena, 12 testov...

VDC Zagorje: Vsi testirani stanovalci negativni, okužena še 2 zaposlena, 12 testov “zamešali”?

Takoj po prvi znani okužbi iz VDC Zagorje so delo v centru prilagodili. Že pred okužbo so se strogo držali tega, da skupin niso mešali, zdaj so dnevno enoto, kjer je bil okuženi uporabnik tudi že včeraj zaprli. 
V Zagorju so testirali 28 stanovalcev in 46 zaposlenih. Vsi uporabniki so negativni, razen testiranje so ponovili pri 6 stanovalcih, saj so njihovi testi niso bili uporabni. Kaj točno se je s testi zgodilo direktorica Špela Režun ni dobila informacije. Nekdo je nekaj “zamešal”.
Od 28 testiranih zaposlenih sta pozitivna 2, tudi pri njih morajo 6 testov ponoviti. Kaj točno se je s testi zgodilo ni jasno, bodo pa rezultati za teh 12 oseb znani jutri.
Režunova upa, da bo pri današnjih številkah tudi ostalo: “Veseli smo, da se virus, kot zaenkrat kaže, ni razširil na enote bivanja.” Oboleli dnevne enote se dobro počutijo in so v domači oskrbi. Dnevna enota Zagorje ostaja do razjasnitve epidemiološke situacije zaprta.
Vir okužbe tako v upravi kot v dnevni enoti je zunanji. Domače okolje zaposlenega, kjer je svojec prenesel okužbo iz službe, uporabnik pa je okužbo prinesel od doma.
- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Še en mesec epidemije, zbiranje do 50 ljudi, lokali do 22. ure

Spremembe, ki jih je vlada včeraj dorekla na Brdu pri Kranju, so danes predstavili na tiskovni konferenci. Na območju celotne države se epidemija podaljšuje...