15.1 C
Trbovlje
sobota, 24. julija 2021
ZON.siAktualnoVčerajšnji požar uničil stanovanjsko hišo v Ključevici

Včerajšnji požar uničil stanovanjsko hišo v Ključevici

Sobotni dimniški požar v naselju Ključevica, ki je zagorel ob 17.43, je dodobra uničil starejšo stanovanjsko hišo, »nam je pa uspelo zavarovati bližnje gospodarsko poslopje,« je danes popoldne pripovedoval Nejc Beravs iz Prostovoljnega gasilskega društva Trbovlje-mesto, vodja včerajšnje intervencije.

V intervenciji je sodelovalo 50 gasilcev. foto: PDG Trbovlje-mesto

Pri gašenju dimniškega požara, ki se je zelo hitro razširil po ostrešju in prvem nadstropju, je sodelovalo 50 gasilcev z devetimi gasilskimi vozili iz Prostovoljnega gasilskega društva Trbovlje-mesto, PGD Hrastnik in PGD Dobovec. »Intervencijo smo zaključili okoli pol polnoči. Gašenje nam je oteževalo dejstvo, da v tem delu naselja ni vodovoda, zato smo jo morali dovažati,« je pojasnil Beravs.

Na kraj nesreče je prišel tudi dežurni elektrikar. Ponoči so za gasilsko stražo poskrbeli gasilci PGD Dobovec. Kraj dogodka so si včeraj že ogledali policisti Policijske postaje Trbovlje, danes pa so preiskavo opravili tudi kriminalisti Policijske uprave Ljubljana. Ugotovili so, da dimniški požar, zaradi katerega se je nato vnelo celotno ostrešje, ni posledica kaznivega dejanja. »O ugotovljenih dejstvih bodo policisti obvestili pristojno pristojno državno tožilstvo. V požaru ni bil nihče poškodovan, nastalo pa je za 30 tisoč evrov gmotne škode,« je pojasnila Aleksandra Golec, predstavnica za stike z javnostmi na PU Ljubljana.

 

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Nastavite budilke! Že jutri prvi zasavski nastop!

Čez nekaj minut se uradno pričnejo Olimpijske igre 2020, ki jih bomo lahko spremljali tudi na nacionalni televiziji. Prvi Zasavec, ki bo nastopil na...