28.9 C
Trbovlje
sreda, 16. junija 2021
ZON.siAktualnoVčerajšnja bera: Razbite strehe, poplave, padla smreka ...

Včerajšnja bera: Razbite strehe, poplave, padla smreka …

Huda ura, ki se je odvijala tudi nad določenimi predeli Zasavja je v Trbovljah razbila kup vozil, gasilci so morali prekrivati tri strehe, ki jih je poškodovala toča – velika tudi kot breskva, nam opišejo občani.

Pri Delavskem domu v Trbovljah je zlomilo smreko, ki so jo gasilci PGD Trbovlje mesto danes razžagali in odlomljene dele odstranili. Kot nam poroča trboveljski poveljnik Anžej Sticher so v okolici okrogle hiše (Sallaumines) črpali vodo, ker so se zabili jaški. Precej vode je bilo tudi na cestiščih, a so bile prevozne in je voda kmalu po najhujšem nalivu odtekla.

Prekrivanja dveh streh poškodovanih od toče so se lotili v naselju Šuštarjeva kolonija in še ene v naselju Ostenk.

V Čeče so gasilci odhiteli, ker so se zabili vodni prepusti in je voda prestopila bregove. Le te so očistili, ter pomagali pri odstranjevanju nanosa meteornih voda na cestišče. V Trbovljah je včeraj moči združilo skupaj okoli 35-40 gasilcev.

Po poročanju zasavskega regijskega centra so gasilci PGD Hrastnik in PGD Dol pri Hrastniku posredovali pri poplavljenem podvozu ob železniški postaji Hrastnik, poplavljenem objektu na Trgu borcev NOB, Dol pri Hrastniku in na dveh lokacijah v naselju Čeče – del zaradi poplav meteornih voda in poplavljanja potoka Boben.

FOTO in VIDEO: Toča razbila avtomobile, voda poplavlja kleti, dvorišča, lokale …

 

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Odprto cepljenje tudi v Zagorju

Zdravstveni dom Zagorje bo v soboto, 19. junija, organiziral še eno odprto cepljenje proti covid-19, na katerega lahko pridejo nenaročeni občani. Cepljenje bo potekalo...