31.6 C
Trbovlje
sreda, 28. julija 2021
ZON.siAktualnoVčeraj (spet) na delu drzni tatovi s pretvezo, da so telekomunikacijski delavci

Včeraj (spet) na delu drzni tatovi s pretvezo, da so telekomunikacijski delavci

Že večkrat v zadnjem obdobju smo na našem portalu opozarjali o drznih tatvinah neznanih storilcev, ki k žrtvi pristopijo s pretvezo pogovora o telekomunikacijskih storitvah, medtem pa iz stanovanja poberejo denar in vrednostne stvari.

Zasavski policisti ponovno poročajo o tovrstni drzni tatvini, ki se je zgodila včeraj okoli 10. ure v Kisovcu. Storilec, ki je oškodovanko zamotil s pogovorom o telekomunikacijah, je medtem iz hiše odtujil nekaj sto evrov gotovine.

Oškodovanka je storilca opisala: moški  srednjih let, višje postave, s kirurško masko.

Policisti glede okoliščin kaznivega dejanja nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Na PU Ljubljana opažajo pojav drznih tatvin iz stanovanjskih hiš, ki jih storilci izvršujejo na zelo prefinjen in pretkan način, oškodovance pa zavedejo do te mere, da preteče nekaj čas, preden sploh ugotovijo, da so bili okradeni. Čeprav smo o tem tudi mi že večkrat poročali, pa so ljudje še vedno premalo previdni ali pozorni do neznancev, vnovič opozarjajo policisti.

Žrtve so običajno starejši občani, storilci pa jih zamotijo s pogovorom – kot serviserji, odkupujejo staro železo, elektro služba, ki si ogleduje teren, delavci raznih javnih omrežij in podobno. Tako ljudi zvabijo iz hiše in te nimajo več pod nadzorom. Njihovo odsotnost pa izkoristijo drugi storilci, ki v času pogovorov vstopijo b hišo in odtujijo, največkrat, denar ali nakit. Kraj zapustijo s prijaznim pozdravom in se odpeljejo naprej.

Občanom tako svetujejo, da imajo osebe, ki so prišle do njih nenapovedano, ves čas pod nadzorom in jih brez potrebe ne vabijo v prostore. Vedno naj zaklenejo hišo, ko to zapustijo, ključ pa naj vzamejo s seboj, pa če tudi »samo stopijo za vogal«. Ob tem naj bodo tudi pozorni na opis oseb (oblačila, govor, posebnost ..) ter na vozilo, s katerim so se pripeljali (znamko, barvo, registrsko …).

POZOR, drzne tatvine: Znova na delu “telekomunikacijski delavci”, ki to niso.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Priložnost za delo v Dewesoftu. Te zanima?

Trboveljsko podjetje Dewesoft ves čas išče nove sodelavce. V 20 letih kar so na trgu večajo svoje prostore, število zaposlenih in seveda tudi dobiček. Poleg...