-- OGLAŠEVANJE --

V zasavskem podjetju v tovornjaku našli Afganistanca

-- OGLAŠEVANJE --

Policisti v Zasavju so poleg rednih nalog ta teden obravnavali še:

 

PP Zagorje ob Savi:

Prvi dan v tednu so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo v Kisovcu. Policisti so odstopili od ogleda kraja prometne nesreče in udeležencem izdali obvestilo o odstopu.

Obravnavali so kaznivo dejanje tatvine denarnice z vsebino na območju Ljubljane. Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo.

Sum kršitve javnega reda in miru v Zagorju, kjer pa policisti kršitve niso ugotovili.

Kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari in sicer laka na vozilu v Zagorju ob Savi. Policisti bodo s kazensko ovadbo obvestili tožilstvo.

V sredo so obravnavali trčenje v divjad pri naselju Spodnje Izlake.

Občanu so zasegli zeleno posušeno rastlino za katero se sumi, da gre za konopljo. Po opravljeni analizi sledi prekrškovni postopek.

Kršitev javnega reda in miru v Zagorju ob Savi, kjer je pijani kršitelj nadaljeval z nedostojnim vedenjem, zaradi česar je bilo odrejeno pridržanje do iztreznitve. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog ter zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče

V četrtek so obravnavali trčenje v divjad pri naselju Čolnišče.

Prometno nesrečo s samoudeležbo in materialno škodo v Kisovcu. Policisti so odstopili od ogleda kraja prometne nesreče in udeležencu izdali obvestilo o odstopu.

Obveščeni so bili o najdbi bančne kartice v Zagorju ob Savi, ki je bila po napisanem zapisniku o najdenih predmetih sprejeta v hrambo ter v nadaljevanju poslana v bančno ustanovo, ki jo je izdala.

Prometno nesrečo z materialno škodo in s pobegom s kraja na parkirišču v Zagorju. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Kršitev javnega reda in miru v zasebnem prostoru v Kisovcu, kjer je prišlo do spora med stanovalci. Zoper kršitelja sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Trčenje v divjad na Izlakah.

 

PP Litija:

V ponedeljek zjutraj so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo v naselju Vače, kjer je voznica osebnega vozila zaradi neprilagojene hitrosti izgubila nadzor nad vozilom in trčila v obcestno ograjo. Zoper voznico bo uveden prekrškovni postopek.

Popoldan so bili obveščeni s sosedskem sporu v naselju Litija, kjer kršitve niso zaznali.

Ponoči so obravnavali trčenje v divjad na relaciji Litija – Senožeti

V torek so v naselju Zapodje obravnavali vlom v stanovanjsko hišo, od koder je bil odtujen nakit. Materialna škoda znaša okoli 2500 evrov. Sledi zbiranje obvestil.

Okoli 12. ure je občan našel denar in ga prinesel na PP Litija. Napisan je bil Zapisnik o najdenih predmetih.

Popoldne so na relaciji Litija – Zagorje ob Savi obravnavali trčenje v divjad

Zvečer so obravnavali tatvino igralne konzole iz osebnega vozila. Sledi zbiranje obvestil.

Na relaciji Litija – Jesenje so obravnavali trčenje v divjad

V sredo zjutraj so obravnavali izrečene grožnje med občanoma. Sledi zbiranje obvestil.

Popoldan so bili obveščeni o nezanesljivi vožnjo voznika po naselju Jasterbnik. Patrulja je pri pregledu relacije pri vožnji zaustavila voznika in mu je odredila preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 1,28 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Kršitelju je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje.  Sledi obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Obravnavali so trčenje v divjad na relaciji Litija – Ljubljana.

V četrtek zjutraj so obravnavali tatvino čevljev. Sledi zbiranje obvestil.

Okoli 12. ure smo bili obveščeni o dogodku, kjer je na železniški povezavi v Kresnicah iztirila lokomotiva potniškega vlaka. Po do sedaj znanih podatkih je do iztirjenja je prišlo na vozlišču kretnic. V potniškem delu kompozicije se je nahajalo 50 potnikov, nobena oseba v dogodku ni bila poškodovana, nastala pa je večja škoda. Policisti so opravili ogled, ki se ga je udeležil tudi preiskovalec železniških nesreč. Nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah zaradi suma kaznivega dejanja Ogrožanja posebnih vrst prometa. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

 

PP Trbovlje:

V torek v popoldanskem času je v Trbovljah prišlo do prometne nesreče zaradi prekratke varnostne razdalje voznika tovornega vozila, ki je trčil v zadnji del voznika mopeda, ki se je pri tem lahko telesno poškodoval. Zaradi povzročitve prometne nesreče bo zoper voznika izveden prekrškovni postopek, prav tako pa tudi zoper voznika mopeda, ki ni vozil po kolesarski stezi.

Policisti so v sredo intervenirali v Trbovljah, ker se je občan pod vplivom alkohola nasilno vedel do občanke. Kljub ukazom policistov ni prenehal s kršitvijo ter se nedostojno vedel do policistov, zato je bil pridržan do iztreznitve, izrečena pa mu je bila tudi globa.

V četrtek so obravnavali trčenje v parkirano vozilo na parkirišču v Trbovljah. Povzročitelj je s kraja odpeljal brez, da bi nudil svoje podatke. Po vseh zbranih obvestilih bodo zoper kršitelja ustrezno ukrepali.

 

PP Hrastnik:

Kaznivo dejanje povzročitve lahke telesne poškodbe so obravnavali v ponedeljek. Občana sta se stepla. Sledi zbiranje obvestil.

V torek popoldan so imeli v postopku voznika osebnega vozila, kateremu so odredili test za ugotavljanje prisotnosti prepovedanih drog v organizmu, ki je bil pozitiven. Odrejen mu je bil strokovni pregled in odvzeto vozniško dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Popoldne so bili obveščeni o prometni nesreči na Izlakah, kjer voznik osebnega vozila trčil v voznika, ki je z vozilom stal v koloni pred semaforjem, nato pa s kraja odpeljal. Povzročitelj je bil kmalu izsleden, odrejen pa mu je bil preizkus alkoholiziranosti, pri katerem je bilo ugotovljeno, da je imel povzročitelj 1.16 mg/l alkohola  v izdihanem zraku. Zoper kršitelja sledi obdolžilni predlog zaradi, izdan mu je bil tudi plačilni nalog in odvzeto vozniško dovoljenje.

V četrtek zjutraj so v enem izmed podjetij v tovornem delu tovornega vozila našli državljana Afganistana, ki je nezakonito prestopil državno mejo. Tujec je zaprosil za mednarodno zaščito, postopek z njim pa še poteka.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Mladi zagorski nogometaši odlični 5. med 40 ekipami

Med 40 ekipami na turnirju Dragan Mance CUP so mladi zagorski nogometaši dosegli vrhunsko 5. mesto. "Udeležba na takšnem dogodku je za naše mlade nogometaše...
-- OGLAŠEVANJE --