17.3 C
Trbovlje
sreda, 5. oktobra 2022
ZON.siAktualnoV Zasavju slabih 600 okužb; te se kažejo zgolj kot prehladna obolenja

V Zasavju slabih 600 okužb; te se kažejo zgolj kot prehladna obolenja

V torek so ob opravljenih skoraj 12 tisoč hitrih ter 1.390 PCR-testih na covid-19 v Sloveniji v Zasavju zabeležili 77 novih primerov, s čimer znaša število aktivnih okužb 567. Največ novih primerov so ugotovili v Hrastniku (27) in Litiji (26), občina s skupnim največjim številom oseb s potrjeno koronavirusno boleznijo v Zasavju pa je Litija (183). Iz trboveljske bolnišnice težjih primerov ne opažajo, nasprotno, bolniki s potrjenim covidom kažejo znake prehladnih obolenj.

Strokovna direktorica Splošne bolnišnice Trbovlje Tadeja Jelenko, zdravnica specialistka interne medicine pravi, da agresivnih oblik bolezni v smislu težjega prebolevanja ne zaznavajo: “Bolniki kažejo sliko zgolj prehladnega obolenja.” Kot še navaja opažanja zadnjih dveh tednov, “se tu in tam pojavljajo pozitivni primeri s covidom in ne zaradi covida.”

Zdravnica svetuje, kdo naj ohrani masko na obrazu

Strokovna direktorica SB Trbovlje Tadeja Jelenko

Slab teden po tem, ko je Vlada Republike Slovenije odpravila nošenje zaščitnih mask v zaprtih prostorih (z izjemo zdravstvenih ustanov in socialno-varstvenih zavodov), je na mestu tudi vprašanje, kako na to gledajo zdravstveni delavci; Jelenkova odgovarja: “Vsem bolnikom, ki so imunsko komprimitirani, svetujem nošenje mask.”

Kot izhaja iz podatkov covid-sledilnika, je Splošna bolnišnica Trbovlje nazadnje beležila hospitalizacije 9. marca z dvema akutnima bolnikoma, intenzivnih obravnav in nastanitev bolnikov v bolnišnici pa praktično niso imeli v zadnjih dveh mesecih.

Vrh glede zasedenosti bolniških postelj (19) je SB Trbovlje dosegla 2. marca

SORODNI ČLANKI:

Skoraj ni Zasavca, ki bi se še cepil proti COVID-19

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Popolna zapora ceste nad Abecedo

Občina Hrastnik obvešča, da bo popolna zapora lokalne ceste LC 122020 HRASTNIK–PRAPRETNO–HRASTNIK na odsek ABCDE–Prapretno–odcep Retje. Zaradi gradnje kanalizacije bo popolna zapora lokalne ceste od...
X