12 C
Trbovlje
četrtek, 23. septembra 2021
ZON.siAktualnoV Zasavju dobili večgeneracijski center

V Zasavju dobili večgeneracijski center

Že ta mesec bo začel delovati Večgeneracijski center Zasavje, ki ga bo vodila Zasavska ljudska univerza.

“Uspešno smo kandidirali na javnem razpisu in pridobili sredstva za delovanje prvega večgeneracijskega centra v Zasavju. Zasavski center je eden izmed 15 slovenskih centrov, ki jih za obdobje petih let sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Evropski socialni sklad v višini 575.000 evrov. Del sredstev za delovanje centra so zagotovile tudi lokalne skupnosti, in sicer v višini 98.447 evrov,” je povedala Polona Trebušak iz Zasavske ljudske univerze.

Nosilka in prijaviteljica projekta je Zasavska ljudska univerza skupaj s partnerjema Mladinskim centrom Zagorje in Mladinskim centrom Hrastnik.

Dnevna soba za vse, namenjena druženju

Foto: ZLU

Sedež Večgeneracijskega centra bo po besedah Mateje Pistotnik iz ZLU na Grajski 2 v Zagorju, kjer bo vsak dan, med 9. in 19. uro, potekalo neformalno druženje v dnevnem prostoru, neke vrste javni dnevni sobi. Pripravljali bodo tudi delavnice in tečaje. Svoje programe bosta izvajala tudi Mladinski center Zagorje in Mladinski center Hrastnik na svojih in tudi drugih lokacijah.

“Večgeneracijski center bo z aktivnostmi deloval vsak dan vsaj 4 ure dnevno. Za uporabnike bo brezplačen. Namenjen je predvsem ranljivim skupinam, to je starejšim, osebam z nizko delovno intenzivnostjo, osebam s težavami v duševnem zdravju, otrokom in mladostnikom s posebnimi potrebami, invalidom, priseljencem in družinam s slabšimi starševskimi kompetencami,” je pojasnila Pistotnikova.

Večgeneracijski center naj bi predstavljal osrednji prostor zbiranja v lokalnem okolju, njegov namen pa je druženje, ohranjanje oziroma širjenje socialne mreže in zadovoljevanje potreb različnih oblik družin, posameznih družinskih članov v vseh življenjskih obdobjih, starejših in drugih ranljivih skupin. Dejavnosti centra bodo preventivne narave in namenjene socialnemu vključevanju ranljivih družbenih skupin oziroma preprečevanju zdrsa v socialno izključenost.

SORODNI ČLANKI:

Bo v Zasavju večgeneracijski center?

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

V Steklarni Hrastnik iščejo novo moč

V hrastniškem podjetju s 160-letno tradicijo so objavili potrebo po dodatni delovni sili. Iščejo namreč samostojnega strokovnega sodelavca (m/ž) v špediciji. Steklarna Hrastnik ponuja...