4.2 C
Trbovlje
ponedeljek, 25. oktobra 2021
ZON.siAktualnoBo v Zasavju večgeneracijski center?

Bo v Zasavju večgeneracijski center?

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je objavilo javni razpis za sofinanciranje projektov večgeneracijskih centrov. Rok za oddajo vlog je 19. oktober.

Ministrstvo bo sofinanciralo vzpostavitev mreže 15 večgeneracijskih centrov po Sloveniji, ki bodo ponujali različne preventivne programe, namenjene predvsem družinam, posameznim družinskim članom, starejšim in drugim ranljivim skupinam. Po podatkih ZLHT – Regionalni center NVO je v zasavski regiji predvideno sofinanciranje enega večgeneracijskega centra.

Večgeneracijski center naj bi predstavljal osrednji prostor zbiranja v lokalnem okolju, njegov namen pa je druženje, ohranjanje oziroma širjenje socialne mreže in zadovoljevanje potreb različnih oblik družin, posameznih družinskih članov v vseh življenjskih obdobjih, starejših in drugih ranljivih skupin. Dejavnosti centra bodo preventivne narave in namenjene socialnemu vključevanju ranljivih družbenih skupin oziroma preprečevanju zdrsa v socialno izključenost.

Brezplačno za vse uporabnike

V okviru centra naj bi se izvajale številne dejavnosti, s poudarkom na socialnem vključevanju, izobraževanju ter medkulturnem in medgeneracijskem povezovanju. Vključitev uporabnikov pa bo prostovoljna in brezplačna.

Namen javnega razpisa je vzpostavitev mreže predvidoma 15 VGC po Sloveniji, in sicer predvidoma 5 v zahodni kohezijski regiji in predvidoma 10 v vzhodni kohezijski regiji

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Globoko pod odpadki tli; gasilci bodo na terenu še vso noč

Danes zjutraj je regijski center za obveščanje iz Trbovelj na intervencijo napotil hrastniške gasilce, saj je zagorelo na CEROZ-ovi deponiji Unično. Po devetih urah...