-- OGLAŠEVANJE --

V Zasavju 5 ambulant za tiste, ki izbranega zdravnika nimajo

-- OGLAŠEVANJE --

Tik pred zaključkom leta je zdravstveno ministrstvo posredovalo seznam števila predvidenih ambulant za neopredeljene bolnike, oziroma tiste, ki so ostali brez izbranega družinskega zdravnika.

Nekaj manj kot 100 takšnih ambulant bo v Sloveniji, v Zasavju skupno 5. V ZD Trbovlje naj bi imeli kar dve ambulanti, medtem kot v Zagorju, Hrastniku in Litiji po eno. Tudi ZD Radeče bo imel eno takšno ambulanto.

Gre za začasen ukrep, s katerim naj bi povečali dostopnost do zdravstvene oskrbe na primarni ravni za tiste, ki so v danem trenutku brez izbranega zdravnika. Ta ureditev naj bi veljala od januarja do konca marca.

Kako pacient, ki nima »svojega zdravnika« do zdravstvene pomoči?

Zavarovana oseba bo prosto izbrala in se opredelila na ambulanto za neopredeljene tako, da bo podpisala listino o izbiri osebnega zdravnika, pri čemer pa bodo podatki o osebnem zdravniku ostali neizpolnjeni. Opredelitev na ambulanto za neopredeljene bo veljala eno leto z možnostjo avtomatskega podaljšanja.

Javni zavod bo medtem v informacijski sistem ZZZS poslal tudi podatke o lečečem zdravniku, ki je zavarovano osebo prvič sprejel v tej ambulanti, se pa ta zdravnik ne šteje za izbranega osebnega zdravnika. Zavarovana oseba se bo lahko naknadno opredelila za drugo ambulanto za neopredeljene pri drugem javnem zavodu, pri tem pa bo navedla razlog za takšno potezo.

Četrtina zasavskih ambulant koncesionarskih

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Objavljamo seznam lokacij, kjer bodo jutri merili z radarji!

Maraton nadzora hitrosti bo na teh lokacijah potekal jutri, 19. aprila med 6. in 18. uro. Z vnaprejšnjim obveščanjem voznikov in objavo lokacij želijo...
-- OGLAŠEVANJE --