10.5 C
Trbovlje
nedelja, 2. oktobra 2022
ZON.siŠportV Zagorju so ribiči nalovili za več kot 130 kilogramov rib

V Zagorju so ribiči nalovili za več kot 130 kilogramov rib

Zagorski ribiči so že leta zelo dejavni na področju ohranjanja ribjega življa v potokih po vsej dolini in reki Savi, čeprav se pri svojem delu soočajo s številnimi težavami. Jih pa veselje do skrbi za ribe in športnega ribolova kljub temu ne mine, kar dokazuje tudi priljubljenost ribiških tekem, ki jih organizirajo. Zadnjo so na zagorskem ribniku organizirali v počastitev občinskega praznika Občine Zagorje.

V Ribiški družini Zagorje opozarjajo na nedoročena pravila na sistemski ravni in s tem povezane težave pri umeščanju objektov v vodotoke, ki bi izboljšali pogoje za razmnoževanje in življenje vodnih živali, pa tudi na neodgovorno ravnanje ljudi. Hude težave denimo predstavljajo občasni izpusti strupenih snovi, posebno v letošnjih vročih časih, ko primanjkuje kisika v vseh tekočih vodah, količino kisika v vodah pa zmanjšujejo tudi neodgovorni prebivalci ob potokih, ki vanje mečejo pokošeno travo, nagrabljeno listje in tudi kovinske, plastične in še druge odpadke, opozarjajo. 

Za nagrado tradicionalno poleg pokala še – televizor

“Bolj prijetna, a prav tako zahtevna, je dejavnost pri vzdrževanju ribnikov, življa v njih in urejanje okolice, kamor se država k sreči ne vtika,” pravijo zagorski ribiči in dodajajo, da med te aktivnosti sodi tudi organiziranje in realizacija ribiških tekmovanj, ki jih zagorska ribiška družina v sezoni izvede kar nekaj.

Andrej Dornik ml., tretje mesto; Žiga Lampič, prvo mesto in Marjan Klančišar, drugo mesto

Na tekmovanje, ki so ga ob zagorskem občinskem prazniku pripravili na ribniku v nedeljo, 14. avgusta, se je prijavilo kar 43 tekmovalcev, ki so lovili v treh sektorjih. V šestih urah so ulovili več kot 130 kilogramov rib, ki so jih v skladu s pravilni športnega ribolova po končani tekmi osvobodili. 

Nesporni zmagovalec je bil letos Žiga Lampič, s 23 kilogrami ulova, drugi je bil Marjan Klančišar z 10 kilogrami nalovljenih rib, tretje mesto pa je zasedel Andrej Dornik ml., ki je nalovil dobrih 7 kilogramov rib.

Najboljši so prejeli pokale in medalje, prvak pa je prejel televizor. “Naj povemo, da je ta nagrada že tradicionalna, saj se spominjamo časov, ko so zmagovalci televizorje komaj spravili v avte … Takrat je bil seveda poudarek na barvni …,” so se starih časov še spominjali zagorski ribiči. 

SORODNI ČLANKI:

Jutri se bo začela 10 dnevna akcija čiščenja ribnika

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

V Retju prikaz najboljših jahačev in brezplačno jahanje ter aktivnost za obiskovalce

Trboveljsko konjeniško društvo, ki ima svoje prostore v Retju, v soboto pripravlja dogodek, kjer bi se radi predstavili in pokazali tudi napredek domačih jahačev....
X