7.6 C
Trbovlje
sreda, 5. maja 2021
ZON.siAktualnoV Zagorju sin umoril očeta?

V Zagorju sin umoril očeta?

Pred tednom dni je mimoidoči v Zagorju pod starim mostom našel okrvavljen čevelj in kmalu zatem so potapljači iz Save potegnili truplo neznanega moškega. Okoliščine so iz PU Ljubljana bolj razjasnili danes, v priporu pa imajo tudi osumljenca.  

Prejšnji četrtek so iz Save potegnili truplo moškega. Policisti so bili obveščeni, da je Zagorjan pod starim mostom našel okrvavljen čevelj, pri pregledu kraja pa so policisti našli še madeže krvi.

Kot so pojasnili s PU Ljubljana, so policisti in kriminalisti pričeli s pregledom terena in zbiranjem informacij o dogodku. Pri preiskavi so sodelovali tudi potapljači, helikopter, gorska reševalna služba ter gasilci. V popoldanskih urah so potapljači na globini nekaj metrov našli truplo moškega in ga izvlekli na površje. Pri pregledu trupla so ugotovili, da gre za starejšega moškega, ki je glede na poškodbe umrl nasilne smrti v manj kot 24 urah, kar je potrdila tudi obdukcija. Žrtev, kasneje ugotovljeno, 67 letni državljan Slovenije, ki je bil prijavljen za bivanje v Zagorju, zadnjih 15 let pa živel v Bosni.

V sporočilu za javnost so obrazložili, da je žrtev 9. aprila pripotovala v Ljubljano, kjer naj bi se srečala z sorodnikom, ki je tudi osumljenec, umor pa naj bi se zgodil še istega dne v večernem oz. nočnem času.  

Osumljeni je žrtev ob reki Savi večkrat udaril in po hudih poškodbah je umrla. 41-letni osumljenec je nadaljnje poškodbe žrtvi zadal po umoru, da bi otežil prepoznavnost trupla.

Po neuradnih podatki, ki smo jih izvedeli od naših virov, naj bi 41-letni osumljenec umoril svojega očeta, ker le ta nanj ni hotel prepisati stanovanja.

Osumljenec je že v priporu in zoper njega je podana kazenska ovadba, s policisti pa pri preiskavi ni želel sodelovati. Preiskava se, zaradi zahtevnosti primera še nadaljuje, 41-letniku pa grozi od 15 do 30 let zapora.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Od avtošole pred 70 leti do rally tekmovanj in modelarstva

»Res smo ponosni in ja, 70 let je minilo od prvega, ustanovnega zbora Avto moto društva Izlake,« navdušeno pove predsednik društva AMD Izlake Bogo...