11.4 C
Trbovlje
nedelja, 16. maja 2021
ZON.siAktualnoV Zagorju na množičnem testiranju 260 občanov

V Zagorju na množičnem testiranju 260 občanov

Tudi Zagorje ob Savi se je danes pridružilo mestom, kjer opravljajo množično testiranje na covid-19. Med 9. in 17. uro so po neuradnih podatkih opravili 260 testov, od katerih je bilo 16 pozitivnih.

Testiranje je potekalo v avli Kulturnega centra Delavski dom Zagorje. Kot je povedal Matjaž Švagan, župan občine Zagorje ob Savi, je bilo zanimanje ljudi za testiranje res veliko, z njegovo izvedbo pa je bil zadovoljen.

Tiste, ki bi se še radi testirali, naj opozorimo, da je brezplačno množično testiranje, na katerega se vam ni potrebo naročiti, mogoče jutri, 30. 12., v Radečah, Trbovljah in v Hrastniku.

Kam jutri na testiranje?

Kje in kdaj bodo testiranja, za katero potrebujete samo izkaznico zdravstvenega zavarovanja in osebno izkaznico?

Hrastnik, 30.12., Športna dvorana Hrastnik, od 9. do 15. ure
Trbovlje, 30.12., avla Delavskega doma Trbovlje, od 9. do 17. ure
Radeče, covid zabojnik pri ZD Radeče, med 11. in 13. uro

Vsak testirani dobi rezultat testiranja 20 minut do pol ure po opravljenem testu. Rezultat zdravstveno sporoči s SMS, ki ga posameznik dobi na svoj mobilnik.

Testiranje s hitrim testom pomaga preveriti zdravstveno stanje posameznika in s tem preprečiti morebitno dodatno širjenje okužbe. Zanimanje zanj je v teh dneh veliko, saj želijo posamezniki zdravi obiskati svojce in z njimi ter s svojimi prijatelji varno in sproščeno preživeti praznične dni.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Urška se je kljub zahrbtni bolezni znašla, zdaj pa ji je požar uničil dom

Strašna nedelja - 9. maj. Urška je že od marca opozarjala na težave z električno napeljavo, v zadnjem tednu celo večkrat, nazadnje v nedeljo...