16 C
Trbovlje
četrtek, 13. maja 2021
ZON.si1+1=2V Zagorju darila za 660 vrtečanov in 2500 občanov starih nad 70...

V Zagorju darila za 660 vrtečanov in 2500 občanov starih nad 70 let

Otroci in starejši bodo v času praznikov prejeli simpatična darila, ki naj bi jim polepšala praznike. Vrtec Zagorje, Območno združenje Rdečega križa Zagorje ob Savi, Center za socialno delo in Društvo prijateljev mladine Zagorje bodo ob finančni podpori občine tudi letos poskrbeli, da narišejo nasmeške na obraze.

Darila za otroke iz vrtca

Vrtec Zagorje bo obdaroval nekaj več kot 660 otrok, ki so trenutno vpisani v vrtec. Otroci bodo v trajnostni vrečki iz blaga dobili knjigo, ki je primerna njihovi starosti in voščilnico z ilustracijami otrok. Otroci, ki so trenutno v vrtcu, bodo darilo dobili tam, za ostale, če se vrtci ne bodo odprli, pa bodo predvidoma zadnji teden v decembru organizirali osebni prevzem, o čemer bodo obvestili starše.

Obdarili bodo 2500 starostnikov starih nad 70 let in vse stanovalce ter zaposlene v Domu starejših

Center za socialno delo Zagorje, ki  že vrsto let sodeluje v projektu Božiček za en dan, bo s pomočjo sodelujočih v projektu obdaril 150 otrok do 15 leta starosti. Poskrbeli bodo tudi za obdaritev 78 starostnikov. V sodelovanju z DPM Zagorje so izbrali še 20 otrok, ki jih bodo obdarili v okviru projekta Trije zimski botri. Tudi Center za socialno delo bo predvidoma zadnji teden otroke pozval, da pridejo po darila, starostnikom pa jih bodo dostavili s pomočjo RK Zagorje.

Zagorski Rdeči križ ima že vse pripravljeno za obdaritev otrok in starostnikov. Pripravili so darila za okoli 200 otrok iz socialno šibkejših družin, poleg tega pa bodo obdarili tudi 2500 starejših nad 70 let. Tem bodo poslali priložnostna darilca in voščilnice. Rdeči križ Zagorje je darila pripravil tudi za 162 stanovalcev in 130 zaposlenih v DSO Polde Eberl – Jamski na Izlakah. Letos so se na pobudo našega portala odločili tudi za sodelovanje v projektu »Nekoč ste vi za nas, zdaj bomo mi za vas«, preko katerega si bo zaenkrat ena stanovalka izlaškega doma za starejše dopisovala z enim od zagorskih otrok.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Še en mesec epidemije, zbiranje do 50 ljudi, lokali do 22. ure

Spremembe, ki jih je vlada včeraj dorekla na Brdu pri Kranju, so danes predstavili na tiskovni konferenci. Na območju celotne države se epidemija podaljšuje...