5.9 C
Trbovlje
nedelja, 9. maja 2021
ZON.siAktualnoV Trbovljah se zapira covid oddelek

V Trbovljah se zapira covid oddelek

Nekatere bolnišnice, vključno s trboveljsko, bodo v kratkem zaprle svoje covid oddelke. V Trbovljah računajo, da bo zadnji pacient oddelek zapustil v sredini marca.

“To ne pomeni, da te bolnišnice ne obravnavajo covidnih bolnikov, vse bolnišnice imajo urgentne centre in tam bodo zagotavljale sive cone, kjer bodo vsi pacienti obravnavani v skladu z doktrino stroke in v primeru pozitivnih rezultatov premeščeni v bolnišnice, ki bodo še vedno imele covidne bolnike,” je pojasnil minister Janez Poklukar.

V Trbovljah še 9 covid bolnikov

V trboveljski bolnišnici je trenutno na zdravljenju še devet covidnih bolnikov, od tega so trije v intenzivni enoti. Od danes naprej ne bodo več sprejemali covidnih bolnikov, ocenjujejo pa, da bodo oddelek zaprli konec naslednjega tedna, ko bodo odpustili vse bolnike. Kot nam je pojasnila direktorica bolnišnice Romana Martinčič glede na Izhodno strategijo za Covid bolnišnice, ki jo je pripravilo Ministrstvo za zdravje, se bolniki iz zasavskega okolja nameščajo v UKC Ljubljana. Trenutno hospitalizirane bolnike pa še zdravijo v Trbovljah. Po zaprtju covid oddelka bodo v Splošni bolnišnici Trbovlje pričeli z izvajanjem večjega dela redne dejavnosti.

Covid oddelek trboveljske bolnišnice poka po šivih

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Zaprta zasavska zaradi plazu, podrto drevje, ogroženi stanovanjski objekti

Zaradi močnega deževja so danes gasilci intervenirali v vseh zasavskih občinah, in še vedno na terenu odstranjujejo posledice. Trenutno je zaradi zemeljskega plazu zaprta...