31.6 C
Trbovlje
sreda, 28. julija 2021
ZON.siAktualnoV Trbovljah covid oddelka še niso uspeli zapreti, okužba v dom morda...

V Trbovljah covid oddelka še niso uspeli zapreti, okužba v dom morda iz bolnice

Na današnjo vladno tiskovno konferenco so povabili tudi direktorico trboveljske bolnišnice Romano Martinčič, ki je povedala več tudi o covid oddelku v bolnici in ponovnem vdoru okužb v domu upokojencev. 

Oskrbovanci trboveljskega doma imajo blage simptome in kot je povedala direktorica, ne pričakujejo, da bodo potrebovali dodatne covid postelje iz tega naslova. Tudi po mnenju domske zdravnice in epidemiologinje naj hujših zapletov tokrat pri domskih oskrbovancih ne bi pričakovali.

S katerim cepivom so bili stanovalci cepljeni, direktorica ni vedela, je pa poudarila, da gre najverjetneje za nov sev, ki se zelo hitro širi. Da to drži, bo jasno šele po rezultatih testov, ki pa trajajo več dni. Martinčičeva upa, da ta primer ne bo odvrnil ljudi od cepljenja, “saj bomo tole našo epidemijo zamejili in se jo znebili v nekem doglednem času le s cepljenjem.”

Je okužba prišla iz bolnišnice?

Spomnimo, pred dvema tednoma smo poročali o vdoru okužb v belo cono v trboveljski bolnišnici, natančneje na intenzivnem oddelku. Takrat bi sicer morali zapreti covid oddelka, a so zaprli le enega, ki je do danes še vedno odprt. Polne so vse štiri intenzivne postelje, ter 7 navadnih. Dodala je še, da bodo bolnišnice, če bo potreba, ponovno odprle vse možne covid kapacitete.

Ali je v dom okužba prišla prav iz bolnišnice, ni znano. “Ne morem tega niti zanikati niti potrditi” je dejala Martinčičeva, saj ne vedo izvora okužbe v domu upokojencev.

Obiski v trboveljski bolnišnici samo za izjeme

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Priložnost za delo v Dewesoftu. Te zanima?

Trboveljsko podjetje Dewesoft ves čas išče nove sodelavce. V 20 letih kar so na trgu večajo svoje prostore, število zaposlenih in seveda tudi dobiček. Poleg...