Letos bo kuhalnice pri kuhanju vihtelo še več ekip kot prejšnje leto, ko se jih je v kuharskih spretnostih pomerilo 13. Tekmovanje v kuhanju značilne zasavske jedi je v Trbovljah namreč že tradicija. Člani prijavljenih ekip bodo za zmago tokrat morali prepričati posebno komisijo, ki jo letos sestavljajo štiri generacije.
Člani komisije bodo Nika Mokotar, ki je sedem letna deklica iz Zasavja in obožuje grenadirmarš, Uroš Ocepek ali dr. Uki, kot ga kličejo dijaki, je že dobri dve desetletji učitelj na Srednji tehniški in poklicni šoli Trbovlje in prejemnik števinih nagrad, Branka Jovičič je bila dolga leta oskrbnica Planinskega doma v Gorah ter Marija Mici Juraja, dolgoletna predsednica Turističnega društva Trbovlje, zelo znana po njenih »mandeljčkih«, ki najdejo mesto na turističnih dogodkih po vsej Sloveniji. Ocenjevali pa ne bodo samo okusa, ampak tudi okrašenost stojnic in timski duh skupin.
Sobotno popoldne pa ne bo namenjeno samo kulinariki in pokušanju grenadirmaršov, ki jih bodo skuhale ekipe, ampak tudi druženju. V amfiteatru bo mogoče prisluhniti PLC KONCERTU Delavske godbe Trbovlje in si ogledali nastop trboveljskih mažoret. Člani PGD Trbovlje- mesto bodo za najmlajše pripravili gasilski poligon, Društvo prijateljev mladine Trbovlje pa frizersko delavnico in delavnico oblikovanja balonov. Rdeči križ Trbovlje bo izvajal meritve krvnega sladkorja, holesterola in tlaka ter prikazal temeljne postopke oživljanja z uporabo defibrilatorja. Na stojnicah se bosta predstavili tudi mladi podjetnici, ki
sta trenutno vključeni v program podjetniškega usposabljanja PONI Zasavje.
Dobre hrane in še boljše družbe ne bo manjkalo v trboveljskem mestnem parku v soboto od 15. ure dalje.