-- OGLAŠEVANJE --

V Trbovljah 650 karateistov iz 14 držav

-- OGLAŠEVANJE --

Prvi konec tedna v decembru je v dvorani Polaj 650 karateistk in karateistov iz 14 držav nastopilo na turnirju Trbovlje 2014.

Karate klub Trbovlje je organiziral že 42. turnir po vrsti, tokrat je v največje zasavsko mesto prišlo rekordno število bork in borcev. Tako so Ukrajinci pripeljali kar 126 tekmovalcev, praktično celotno državno reprezentanco, prišlo pa je tudi 60 najboljših srbskih borcev. Poleg domačinov in karateistov iz omenjenih držav so nastopili še tekmovalci iz Italije, Avstrije, Nemčije, Poljske, Slovaške, Bolgarije, Hrvaške, BiH, Črne gore, Makedonije in Madžarske.

Člani Karate kluba Trbovlje so posegli po številnih visokih uvrstitvah. Med najmlajšimi sta se v kati izkazala Tilen Grivec (dve zmagi) in Cristina Korpar Žveglič (2. in 3. mesto). Do treh medalj je trboveljski podmladek prišel tudi v ekipni konkurenci kate (1., 2. in 3. mesto). Do odličij so v različnih kategorijah prišli tudi drugi članki Karate kluba Trbovlje: Stefan Joksimović, Luka Grivec, Domen Zidar, Domen Majdič, Tilen Medved in Tadej Kolander.

Simerl: "Naš turnir je najboljši"

V aboslutni konkurenci sta slavila slovenska predstavnika. Pri ženskah je bila najboljša Kati Florjančič iz ŠD Gorica, pri moških pa Juš Markač iz Karate kluba Selnica ob Dravi.

"Tekmovanje je potekalo odlično, kar je zasluga vseh, ki so pomagali pri organizaciji, v dvorani smo imeli okrog 60 ljudi. Letos je bila udeležba rekordna, konkurenca pa izjemno močna, kar so priznali številni tuji trenerji. Naš turnir je daleč najboljši v Sloveniji po kvaliteti in nivoju organizacije," je dejal predsednik Karate kluba Trbovlje Bogdan Simerl, ki je bil zelo zadovoljen s predstavami trboveljskih bork in borcev.

Foto: Facebook

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Radeče: Od vitezov, splavarske gostilne, do vožnje po Savi

Splavarjenje kot etnološka-turistična prireditev je bila izvedena prvič leta 1998 na pobudo Cveta Gerčerja, že nekaj let za zatem (l. 2001) pa je splav...
-- OGLAŠEVANJE --