16 C
Trbovlje
četrtek, 13. maja 2021
ZON.siAktualnoV trboveljski bolnišnici prehajajo na nov režim

V trboveljski bolnišnici prehajajo na nov režim

Prvi covid oddelek v Splošni bolnišnici Trbovlje je že vzpostavljen, v njem je 17 postelj, od tega so štiri namenjene intenzivni negi. V petek bodo vzpostavili še en covid oddelek in zmanjšali redne bolnišnične dejavnosti. 

Trenutno se v trboveljski bolnišnici pripravljajo na povečanje sprejema covid bolnikov in s tem spremembe delovanja. “Prehajamo v režim izvajanja zgolj nujnih in urgentnih primerov” sporoča direktorica Romana Martinčič.

Obiski v bolnišnici niso dovoljeni, je pa v porodnišnici še vedno lahko oče prisoten pri porodu.

Izjemen odziv prostovoljcev, nekateri celo za covid oddelek

Pred dnevi smo objavili poziv prostovoljcem, ki bi pomagali pri delu v bolnišnici, predvsem pri ne-covid pacientih. Martinčičeva je navdušena nad odzivom prostovoljcev. Javili so se tudi takšni z izobrazbo s področja zdravstva (bolničarji, srednja medicinska sestra, diplomantka zdravstvene nege, študent biokemije …). Direktorica pravi, da bo tak kader prišel prav na bolniških oddelkih in delalo bodo z ne-covid pacienti. Je pa par prostovoljcev izrazilo interes, da delajo celo na covid oddelku.

Okužena zaposlena v SBT, bolnica se zapira!

 

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Še en mesec epidemije, zbiranje do 50 ljudi, lokali do 22. ure

Spremembe, ki jih je vlada včeraj dorekla na Brdu pri Kranju, so danes predstavili na tiskovni konferenci. Na območju celotne države se epidemija podaljšuje...