31.6 C
Trbovlje
sreda, 28. julija 2021
ZON.siAktualnoV trboveljski bolnišnici prehajajo na nov režim

V trboveljski bolnišnici prehajajo na nov režim

Prvi covid oddelek v Splošni bolnišnici Trbovlje je že vzpostavljen, v njem je 17 postelj, od tega so štiri namenjene intenzivni negi. V petek bodo vzpostavili še en covid oddelek in zmanjšali redne bolnišnične dejavnosti. 

Trenutno se v trboveljski bolnišnici pripravljajo na povečanje sprejema covid bolnikov in s tem spremembe delovanja. “Prehajamo v režim izvajanja zgolj nujnih in urgentnih primerov” sporoča direktorica Romana Martinčič.

Obiski v bolnišnici niso dovoljeni, je pa v porodnišnici še vedno lahko oče prisoten pri porodu.

Izjemen odziv prostovoljcev, nekateri celo za covid oddelek

Pred dnevi smo objavili poziv prostovoljcem, ki bi pomagali pri delu v bolnišnici, predvsem pri ne-covid pacientih. Martinčičeva je navdušena nad odzivom prostovoljcev. Javili so se tudi takšni z izobrazbo s področja zdravstva (bolničarji, srednja medicinska sestra, diplomantka zdravstvene nege, študent biokemije …). Direktorica pravi, da bo tak kader prišel prav na bolniških oddelkih in delalo bodo z ne-covid pacienti. Je pa par prostovoljcev izrazilo interes, da delajo celo na covid oddelku.

Okužena zaposlena v SBT, bolnica se zapira!

 

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Priložnost za delo v Dewesoftu. Te zanima?

Trboveljsko podjetje Dewesoft ves čas išče nove sodelavce. V 20 letih kar so na trgu večajo svoje prostore, število zaposlenih in seveda tudi dobiček. Poleg...