4.2 C
Trbovlje
ponedeljek, 25. oktobra 2021
ZON.si1+1=2V trboveljskem vrtcu uvajajo spletno komunikacijo

V trboveljskem vrtcu uvajajo spletno komunikacijo

V letošnjem letu Vrtec Trbovlje, katerega vodi ravnateljica Daša Bokal, praznuje 110. obletnico delovanja in okrogli jubilej so izkoristili za uvedbo novosti, te pa so dorekli skupaj z občino, pojasnjujejo. 

Novo vizualno podobo vrtca ustvarili skupaj z otroki

Na novo celostno grafično podobo vrtca, ki so jo pomagali ustvariti prav otroci iz vrtca, so ponosni, zlasti ker je odsev spretnih prstkov najmlajših – ti so narisali Barbaro, Mojco, pikapolonico, čebelico in Cicibana, oblikovalec pa je njihove mojstrovine upodobil in tako je nova grafična podoba zaživela.

V korak s časom z digitalizacijo

Zelo pomembna novost, ki naj bi bila namenjena lažji komunikaciji, pa je E-asistent, sporočajo iz vrtca. Gre za aplikacijo, ki jo v mnogih slovenskih vrtcih in šolah poznajo že leta. Starši bodo tako lahko spremljali objave na e-oglasni deski, sporočali odsotnost otroka in si ogledali fotografije posnete v času varstva v vrtcu – vse z namenom, da staršem olajšajo komunikacijo z vrtcem in zagotovijo hitrejši prenos informacij. Aplikacija je za starše seveda brezplačna, vendar pa se morajo nanjo prijaviti preko obrazca, ki so ga prejeli v vrtcu.  ” Vpeljava eAsistenta za starše in tudi za naše zaposlene pa je bila ideja vodstva že nekaj let in je čakala na pravi trenutek. Razmere, v katerih trenutno živimo, so nas pripeljale tudi do sodelovanja na daljavo, IKT tehnika iz meseca v mesec napreduje in krasna priložnost za povezovanje vsega tega je vpeljava eAsistenta. Za eAsistenta se je odločilo 70% vseh naših staršev, kar je zelo dober odziv – zato menim, da je novost dobro sprejeta,” pravi ravnateljica Daša Bokal.

Praznovanje bodo začutili tudi občani

110. letnico vrtca bodo praznovali meseca oktobra, pričeli bomo v tednu otroka. Seveda praznovanja v vrtcu ni brez torte, svečk, balonov, manjših pozornosti. Želja Vrtca Trbovlje je, da se predstavijo širši javnosti, zato bodo otroški izdelki na tematiko VRTEC PRAZNUJE v mesecu oktobru vidni po Trbovljah, po domačem mestu.

 

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Globoko pod odpadki tli; gasilci bodo na terenu še vso noč

Danes zjutraj je regijski center za obveščanje iz Trbovelj na intervencijo napotil hrastniške gasilce, saj je zagorelo na CEROZ-ovi deponiji Unično. Po devetih urah...