0 C
Trbovlje
četrtek, 9. decembra 2021
ZON.siAktualnoEKSKLUZIVNO: V Svei se bo pelo in igralo

EKSKLUZIVNO: V Svei se bo pelo in igralo

Velik preobrat v žalostni zgodbi nekoč uspešne Svee, je bila novica, da Občina Zagorje kupuje upravno zgradbo. Danes pa smo uspeli izvedeti tudi, s čim bodo stavbo Svee Zagorjani oživeli.

Se spomnite, ko smo poročali, kako se 330 učencev stiska v premajhnih prostorih zagorske glasbene šole in kako že 20 let upajo na večje prostore, kjer bi izvajali svoje glasbene dejavnosti. Če bo vse po sreči, bo Občina še v letošnjem leto od upnika za dobrih 300.000 evrov kupila upravno zgradbo Svee, vanjo pa postavila Glasbeno šolo Zagorje.

Gre za čudovit objekt, je srečno dejala ravnateljica Metka Podpečan, ki ima že sedaj skoraj vseljive določene prostore. Seveda pa bo potrebno še veliko adaptacij in prilagoditev pred vselitvijo. Največja želja zagorskih glasbenikov je uresničena in s tem tudi edina stvar, ki jim je še manjkala, pravi Podpečanova, ki ne more prehvaliti kadrov, učencev, staršev, uspehov in okolja, ki jih venomer podpira.

Iz Cankarjeve v “dolino” naj bi preselili vse oddelke, vključno z baletom in tako bo šola delovala v eni sami stavbi, skoraj v centru mesta. Največja pridobitev, kot nam še zaupa ravnateljica, bo zagotovo velika koncertna dvorana, ki so jo sedaj močno pogrešali.

SORODNI ČLANKI:

 

Pojte in jočite, da vam bo lažje v življenju

 

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Na Mareli in v Rajski dolini smučarji že ta vikend

Višje vrhove je v Zasavju že dodobra pobelil sneg in kar samo od sebe se ponuja vprašanje, kam jo lahko človek mahne v domačih...
X